Şifalı Ürünler De Zamlandı! Aktarlarda Doğal Ürünler Altın Fiyatında!

Şifalı Ürünler De Zamlandı! Aktarlarda Doğal Ürünler Altın Fiyatında!
Kış aylarının gelmesiyle nezle ve grip sayıları arttı. Vatandaşlar bir bir doğal yöntemler için aktara koşuyor. Doğal yöntemler deneyen vatandaşlar aktardaki fiyatlar karşısında şaşkın! Şifalı ürünlerin fiyatı arttı…

Soğuk havaların gelmesiyle grip salgını oldukça arttı. Birçok kişi nezle grip, soğuk algınlığı hastalıklarıyla uğraşıyor. Covid19 salgınında bile ağır geçen rahatsızlıklar için vatandaşlar doğal tedaviye yönelmiş durumda.

Artan grip salgını sonrasında aktarlar da ise fiyatlar oldukça arttı. Doğal tedavi için aktarlara yönelen vatandaşlar ürünlerin fiyatları karşısında şaşkın.

BİTKİ ÇAYLARINA YOĞUN İLGİ VAR

Vatandaşlar aktarlara en çok zencefil, zerdeçal tarçın ürünlerini tercih etmekte. Öte yandan sağlık açısından pek çok faydası olan ıhlamur, adaçayı benzeri şifalı ürünlerde ilgi görürken aktarların hazırlamış olduğu karışımlar da ilgi görmekte.

Mersin Silifke’de 50 senedir aktarlık yapan Mahmut Karadayı bitki çaylarına olan ilgiden bahsetti. Zencefil, zerdeçal, tarçın satışının çok olduğundan bahsetti. Zerdeçal karaciğer için en iyi ilaç, zencefil de üst solunum yolları için iyi gelirken pek çok hastalığı da faydası bulunmakta.

Bunlar haricinde ıhlamur, gül hatmi çiçeği bitiklerine de talep var.

FİYATLARDA ARTIŞ

Bitkilerin doğru kullanımına değinen Karadayı, toz kullanıma dikkat çekti. Eğer kaynatarak bitkiler tüketilirse besin değerinde kayıp olur. Vücut sadece 2 saat faydalanmış olur.  Eğer toz halinde alınıp tüketilirse vücut 8 saat bundan faydalanır.

Geçen yıl 100 liraya alınan bitki bu yıl 300 lira oldu. Çoğu yurt dışından gelmekte. Genelde ithal olan ürünler için zam uygulandı. Çünkü bu ürünler dövize bağlı olarak artış göstermektedir, ifadelerine yer ver.

Birçok kimsenin grip salgını için aktarlara gittiği görülmekte. Bitki çaylarına talep çok.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.