Kadın Hastalıkları Nedir?

Kadın Hastalıkları Nedir?

 Kadın hastalıkları kadın cinsel sağlığı, sürekli dengede tutulması gereken çok bileşenli ve karmaşık bir sistemdir. Hemen her kadın hayatının belli bir döneminde sağlıkla ilgili jinekolojik bir problemle karşılaşacaktır. Birçok sorun kadın hastalıkları alanında görülmektedir. Kadın hastalıkları yani jinekolojik bir rahatsızlık, kadın üreme organlarını, yani rahim ve yumurtalıklar, fallop tüpleri, vajina, adet dönemi hastalıkları, kist ve miyom operasyonları, gebelik süreci ve takibi gibi birçok alanı etkileyen durumdur. Bu gibi sağlık durumlarda bir kadın hastalıkları uzmanına gidilmesi gerekmektedir.

Kadın Hastalıkları Nasıl Teşhis Edilir?

Kadın hastalıkları, yaygın olarak kadın üreme sisteminin bozukluklarıdır. Bu semptomlar ağrılı ve şiddetli ya da hafif gelişebilir. Vücudumuz aslında bir problem olduğunda bize sinyallerini muhakkak veriyor. Bunlar küçük veya daha ciddi bir şeyin habercisi olabilir. Vücudumuzda herhangi bir ağrı olmasa dahi düzenli veya tekrarlayan herhangi bir semptomu göz ardı etmemek gerekir. Bu semptomların çoğu zaten ileri düzeyde olmadığı sürece belirti de göstermeyebilir, bu sebeple bir kadın doğum uzmanı tarafından rutin bir muayene takibinde olmadığınız sürece de kist, tümör veya kitleniz olduğunu fark edemeyebilirsiniz. Kadın doğum uzmanları, hastaya tanı koymadan önce öncelikle sizin jinekolojik geçmişinizi değerlendirip ardından fiziki bir muayene ve gerekli duyduğu bazı testleri (pap smear, ultrason, biyopsi ve histeroskopi gibi) önerebilir.

Kadın Hastalıklarında Tıbbi Müdahale Gerektiren Bazı Belirtiler Nelerdir?

Vajinal bir kanama veya akıntı, çoğu zaman adet dönemlerinizin bir parçasıdır. Fakat size farklı gelen veya sıra dışı bir durum hissettiğiniz zaman mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünmelisiniz.

Bu belirtiler tedavisi basit olabilecek hafif enfeksiyonlardan meydana gelmiş olabilir. Ancak uygun bir biçimde tedavi edilmezlerse daha ciddi durumlara yol açabilirler. Vajinal semptomlar, kanser gibi çok daha ciddi bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Bu sağlık problemleri ne yazık ki birçok kadın tarafından ihmal edilmekle birlikte rutin kontrollere ihtiyaç duyulmayabiliyor. Bu yüzden her kadının sağlığı ve henüz ciddi boyutlara ulaşmamış durumlar için mutlaka bir kadın hastalıkları uzmanına gitmesi gerekmektedir.

Kadın hastalıklarında mutlaka bir uzmana görünmenizi gerektirecek bazı belirtiler vardır. Bunlardan bazıları;

Adet dönemleriniz dışındaki kanamalar

Pelvis bölgesinde adet sancılarından farklı olan ağrı veya kramplar

Genital bölgede rahatsız edici yaralar veya ele gelen topaklar

Menopoz sonrası kanama

Vajinal akıntıda olağandışı bir renge ve kokuya sahip durumlar

Anormal bir vajinal kanama

Daha Fazlası İçin: https://tahatakmaz.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.