Online Psikolog Kimdir?

Online Psikolog Kimdir?

İş hayatına psikoloji bölümünden mezun olan tüm lisans mezunları psikolog olarak devam etmektedir. Online psikoloğun ise farklı bir eğitimi yoktur, çevrimiçi olarak hizmet veren kişilere de online psikolog denilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken tek husus şudur ki aslında çevrimiçi olarak alınan hizmetin adı online terapidir. Burada bu hizmeti sağlayan kişi psikologdur. Günümüzde sık sık bu ifadelerle karşılaştığımız ve online terapi, online tedavi derken psikologlara da online psikolog denmeye başlanmıştır. Burada online olarak bağlandığınız kişiler yani uzmanlar birer telesekreter veya robotik değil birebir alanında uzman klinik psikologlardır. Online psikolog iletişiminin, yüz yüze terapideki psikolog iletişimden tek farkı, fiziki değil de arada teknolojik bir iletişim aracının bulunduğu bir görüşmedir.

Online psikolog veya online psikolojik tedaviler geçtiğimiz yıllarda özellikle salgın pandemi döneminde çok daha fazla tercih edilmeye başlandı. Ve teknoloji geliştikçe pandemi sürecinde de dijital tüm uygulama ve işletmeler de online olarak sürekli yenilikler getirdikçe, sağlık alanında bu durum ilerlemeye başladı ve online terapi ile online psikolojik danışmanlık hizmetleri oldukça fazla tercih edilir hale gelmeye başladı.

Online Psikologların Soruları Nelerdir?

Terapiye başlanıldığı dakikadan itibaren uzman psikoloğunuz sizinle tanıştıktan sonra sizi bu seansa getiren şeyin ne olduğunu belirlemeye çalışır. Bu sebeple ilk seansta çoğunlukla konuşan kişi siz olursunuz. Terapi anında ilk seansta online psikolog sizden kendinizi tanıtmanızı istedikten sonra, bugüne kadar neler yaptığınızı, nerede yaşadığınızı, mesleğinizin ne olduğunu ve kendinizi tanıtan cümlelerle bu soruları cevaplamanızı ister. Sizden sonra psikoloğunuz ya da psikolojik danışmanınız size kendisini tanıtmaya başlar ki bu sayede arada belirli bir güven ve samimi sağlıklı bir iletişim kurulabilsin.

Ve tüm bu konuşmaların arkasından alışılagelmiş o kritik soruyu sorar?

‘sizi buraya getiren olay/sebep nedir?’ Bu soru ile başlamak terapi anında en kritik soru olarak bilinmektedir. Bu soru sonrasında tüm anlatacaklarınız psikoloğunuz karşısında terapide nelerin yaşanabileceğine dair bir yapbozun parçaları gibidir. Ve siz anlattıkça, psikoloğunuz gözlerini sizden ayırmadan sadece size odaklanarak sizi dinleyip, anlatmaya başladığınız hikayenizde dikkat çeken yerlerin altını çizerek yavaş yavaş bu yapbozun parçalarını bulmaya başlayacaktır. Ve sonrasında sizden bu parçaları dingin bir kafa ile size doğru soruları sorup sizle beraber birleştirerek sorunun ne olduğunu bulup sizin sağlıklı bir şekilde terapiden faydalanmanızı sağlar. Ve en önemlisi online psikoloğunuz, terapi online olduğu için sizin kendinizi olduğunca rahat hissetmenizi sağlamak için fiziki ortamı aratmayacak bir iletişimde bulunacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.