Cep Telefonu Kullananlar İçin Uzmanlardan Dikkat Çeken Açıklama! Tüm Paranızı Kaybedebilirsiniz!

Cep Telefonu Kullananlar İçin Uzmanlardan Dikkat Çeken Açıklama! Tüm Paranızı Kaybedebilirsiniz!
Cep telefonu kullanıcıları dikkat edin! Yeni bir tuzakla karşı karşıya olabilirsiniz. Telefonunuza gelen sahte reklamlar sayesinde dolandırıcılara kapı açabilirsiniz. Uzmanlardan uyarı geldi! İşte detaylar...

Oldukça yaygın olan dolandırıcılık türlerinden biri de cep telefonu dolandırıcılığı. Teknolojinin gelişmesiyle bu alanda birden fazla dolandırıcılık şekli de gün yüzüne çıkmış oldu. Son zamanlarda yaşanan dolandırıcılık şekillerinden biri de telefonlara gelen reklamlar üzerinden oldu. Uzmanlardan konuya dair uyarı geldi!

Güvenlik şirketi olan Human Security’de yer alan araştırmacılar dolandırıcılık için en büyük ve karmaşıklardan biri olarak adlandırılan, ce telefonu reklam dolandırıcılığından birini meydana çıkardığını paylaştı.

Şirket tarafından ortaya çıkarılan dolandırıcılık sayesinden pek çok vatandaş durumun farkında vardı. Vastflux adındaki reklam dolandırıcılığı ile birçok insanın telefonuna girildi. Bu program nedeniyle yüzlerce sayıdaki şirket ile uygulama geliştiricisi de dolandırılmış oldu.

SAHTE REKLAM DOLANDIRICILIĞI

Human Secrurity tarafından tespiti yapılan dolandırıcılık ilk def geçen sene ortaya çıkartıldı. Vastflux adındaki reklam kampanyası ile pek çok kimse dolandırıldı. Reklam da ki dolandırma yöntemi ise bütün telefonu ya da uygulaması yerine hedefte sadece bir tane reklam alanı belirlenmekte. Human Security de bu programın mobil cihazda ortaya çıkmasıyla birlikte bir reklam alanı elde ediyor daha sonra birden çok video reklamın üst üste bir şekilde yığılmasını sağlayan kötü amaçlı olan bir kod eklenmekte.

Son kullanıcı kişi ise sadece tek bir reklam açılacağını düşünürken, saldırgan aslında ard arda gelen 25 adedi bulan pek çok video reklama erişebildi. Gösterilen her bir reklam içinde ayrı ödeme alınırken, hem müşteri hem de reklam veren şirketleri ile geliştiriciler için mağduriyet oluşturmakta.

UZMANLAR UYARDI

Mobil cihazın şarj seviyesinin daha çabuk bir şekilde bitmiş olması kullanıcıların dikkatini çekti. Bir şeylerin yolunda gitmediğine dair ipucu elde eden kullanıcı telefon şarjından şüphelenerek, dolandırıcılığın farkına vardı. Arka planda arka arkaya yığılmış olan reklamlar bu duruma neden olmaktaydı.

Human Security şirketi tarafından daha bu dolandırıcılığın arkasında bulunan grubun adı paylaşılmadı. Ancak bu saldırının 12 milyar kadar mobil cihaza ulaştığı açıklandı.

Uzmanlardan gelen uyarılar ise her reklama tıklamanın doğru olmadığı yönünde oldu. İnternet ortamında güvenlik sorunuyla karşılaşılabilir. Kullanıcılar bu konuda dikkatli olmalı. Sahte, dolandırıcılık yapmak için yayılan birçok reklam olabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.