Kimyasal Tanker Yıkama İşlemine Dair Her Şey

Kimyasal Tanker Yıkama İşlemine Dair Her Şey

 

Kimyasal tanker yıkama, özellikle akaryakıt ve gıdasal ürünlerin muhafaza edildiği veya taşındığı araçların temizlenmesi işlemine dair ihtiyaç duyulan süreci kapsamaktadır. Tamamen önceden belirlenmiş standartlara uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken yıkama işlemlerinin mutlaka uzmanlar tarafından yapılması gerekmektedir. Kimyasal ürünlerin sahip olduğu MSDS özelliklerine göre bu işlemler farklı şekillerde gerçekleştirilebilmektedir. Bunun yanı sıra müşterilerin talepleri doğrultusunda yıkamalardan sonra kurutma ve mühürleme gibi işlemler de yapılabilmektedir.

Kimyasal maddeler, tanklarda muhafaza edildikten sonra içerisinde bulundukları araçlarda yapışma gibi durumlara sebebiyet verebilmektedir. Bu tip durumlarda ise detaylı kimyasal tanker yıkama işlemi zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır. Ancak bu süreç içerisinde son derece dikkatli olunması gerekmektedir. Bu nedenle de kimyasal tanker yıkama işlemleri mutlaka profesyoneller tarafından yapılmalıdır. Kimyasal tanker yıkama işlemlerinin sona ermesinden sonra araç özelinde sertifikalar verilmeli ve sürecin ilgili standartlara uygun olup olmadığı konusunda belge sahibi olunmalıdır. Yıkama sürecine ilişkin birbirinden önemli detaylar bulunmaktadır. Bu detaylara dikkat edilmediği takdirde geri dönülemez facialar başta olmak üzere maddi kayıpların yaşanabilme ihtimali artmaktadır.

Kimyasal Tanker Yıkama Nedir?

Birçok farklı sektörde kullanılan kimyasal ürünler, bir yerde muhafaza edildiklerinde veya sevkiyat işlemlerine tabi tutulduklarında bir araç içerisinde tutulmaktadır. Bu araçlar genellikle tanker olarak bilinen ve son derece güvenli malzemeden üretilmiş yapıya sahip olmaktadır. İçerisinde kimyasal ürünlerin bulunduğu tankerler, belirli periyotlarla temizlenmelidir. Temizlik işlemleri ise tankerlerin üzerine yapışık olabilen kimyasalların verebileceği zararların göz önünde bulundurularak yapılması gerekmektedir. Bu ihtiyaçlara yönelik olarak kimyasal tanker yıkama hizmeti veren firmalar bulunmaktadır. Alanında uzman ve profesyonel kadroya sahip olan bu firmalar, kimyasal tanker yıkama sürecini büyük bir titizlikle yürüterek gerçekleştirmektedir.

Kimyasal tanker yıkama işlemine birçok farklı nedenden dolayı ihtiyaç duyulabilmektedir. Bunlara göz atılacak olunursa;

· Tank diplerindeki mevcut atıkların temizlenmesi için

· Tankların onarım sürecine sağlıklı bir şekilde girebilmesi için

· Geçmiş dönemde taşınmış veya muhafaza edilmiş yükün bıraktığı atıkların temizlenmesi için

· Tanktaki mevcut kimyasal maddenin boşaltımı sonrasında yeni yük almaya hazırlanabilmek için

· Temiz safra alabilmek için

· Akaryakıt yükleme mahaline girişlerde uygulanan zorunlulukların karşılanabilmesi için

Kimyasal tanker yıkama işlemleri, yukarıda sıralanan maddelerin yanı sıra birçok farklı nedenden dolayı tercih edilebilmektedir. Periyodik olarak temizlenmesi gereken tankerler, bu kapsamda mutlaka titiz ve profesyonel davranan firmalara temizletilmelidir. Aksi durumda mevcut taşınan yükler ile ilgili riskler artış gösterebilmektedir.

Kimyasal Tanker Yıkama Nasıl Yapılır?

Kimyasal tanker yıkama işlemler, farklı şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu noktada uygulanan yöntemler, tankerin daha önce taşımış olduğu yüklerin özelliklerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Yanlış yöntemle yapılan tanker yıkamaların sonucunda araçlar kullanılamaz hale gelebilmektedir. Bu nedenle işlemlerin mutlaka profesyonel firmalar tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Tankerde bulunan yükün, bir önceki yükle farklı özelliklere sahip olması durumunda tanker temizleme işlemi zorunlu olmaktadır. Taşınacak olan ürünün değişmesi halinde zorunlu olan temizlik işlemlerinde bazen ekipmanlar da dahil edilebilmektedir. Yapılan temizlik işlemlerinden sonra ilgili tankerin belge almış olması gerekmektedir. Bu durumda taşıyıcılar, alacakları yük için mevcut yüklemenin yapılacağı tesise girerken bu belgeyi ibraz etmelidirler.

Temizliği yapılacak olan tankerlerin en son taşımış olduğu yüklerin cinsi veya özelliği tespit edildikten sonra temizlik işlemine geçilmektedir. Ekipmanlarıyla birlikte kimyasallardan tamamen arındırılan tankerler, hiçbir tehlike arz etmeyecek özelliğe kavuştuktan sonra bir diğer yükü alabilmektedir. Temizlik işlemleri sonucunda açığa çıkan atık maddeler ise arıtma tesisleri bünyesinde arıtılmaktadır.

Kimyasal Tanker Yıkama İşlemine Neden İhtiyaç Duyulur?

Kimyasal ürünlerin taşındığı tankerler, yük değiştirecekleri zaman temizlik işlemlerine ihtiyaç duymaktadır. Burada temizlik işlemlerinin yapılmaması durumunda bir sonraki taşınacak olan yükün sahip olduğu kimyasallar, önceki yük ile etkileşime girebilmektedir. Etkileşim sonucunda mevcut yük zarar görebilmekte ve aynı zamanda çevreye olumsuz etkiler yaratabilmektedir. Öte yandan yük dolum tesislerine tankerlerin giriş yapabilmeleri için Temizlik Belgesi almaları gerekmektedir. Bütün bu nedenlerden dolayı kimyasal tanker yıkama işlemine ihtiyaç duyulmaktadır.

Kimyasal tanker yıkama işleminin yapılmadığı durumlar, insan sağlığı başta olmak üzere birçok farklı yönden olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle bu işlemlerin periyodik aralıklarla mutlaka gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir. Kimyasal tanker yıkama işlemleri, mutlaka alanında uzman firmalarca yapılmalıdır. Aynı zamanda temizlik işlemlerini gerçekleştirecek olan personellerin kimyasal atıklar hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Temizlik sırasında personellerin gerekli ekipmanları giymiş olmaları ve aynı zamanda süreç hakkında son derece tecrübeleri olmaları ortaya çıkabilecek olan olumsuz durumların önüne geçebilmek için önem arz etmektedir.

Kimyasal Tanker Yıkama Hizmeti İçin İlk Adres: TET Global

Kimyasal maddelerin sevkiyatı sırasında kullanılan tanker ve konteynerlerin sterilizasyonu son derece önemli ve uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Avrupa Temizleme Belgesi ve Türkiye Temizleme Belgesi’ne sahip olan TET Global, lojistik sektöründe yer almanın getirdiği bilgi ve deneyimden yararlanarak standartları sağlayan sterilizasyon hizmetini sunmaktadır.

Aynı anda 6 araç yıkama kapasitesine sahip olan TET Global kimyasal tanker yıkama tesisinde kimyasal maddelerin sevkiyatını sağlayan tanker ve konteynerlerin iç ve dış temizlikleri alanında uzman ve deneyimli personeller tarafından gerçekleştirilmektedir. Teknolojinin getirilerinden yararlanan TET Global, yıkama hizmeti ile tanker ve konteynerlerin bir sonraki sevkiyat hazır olmasını sağlamaktadır.

Likit kimyasal madde taşımacılığı, tehlikeli madde taşımacılığı, gıda ürünleri taşımacılığı, ıntermodal taşımacılık, tank konteyner acenteliği ve tank konteyner depolama hizmetleri ile lojistik sektörünün öncü isimlerinden olan TET Global ile üst düzey hijyen sağlayan kimyasal tanker yıkama hizmetini keşfedin!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.