Raif İnan: Yenilenebilir Enerji için Uygulanabilir Teşvikler Verilmeli

Raif İnan: Yenilenebilir Enerji için Uygulanabilir Teşvikler Verilmeli

Aira Group Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan ve Prof. Dr. Murat Doğru’nun iş birliği ile hayata geçirilen GCL şirketinin geliştirdiği “Gazlaştırma Teknolojisi” ile atıkların geri kazanımının önü açılıyor. Geliştirdikleri atık ve biyokütlelerden enerji üretimini mümkün kılan yöntemin etkilerinden bahseden Türk girişimci Raif İnan, “Güncel kanunlar ile uygulanabilir teşviklerin hızla üretilmesi ve uygulamaya konulması, bize bambaşka bir geleceğin kapısını açacak.” dedi.

Raif İnan’ın ve Prof. Dr. Murat Doğru’nun şirketi GCL’nin patentli çalışması olan “Gazlaştırma Teknolojisi” ile yenilenebilir enerji alanında büyük bir potansiyele sahip olan biyokütle ve atıklar enerjiye dönüştürülüyor. Biyokütle ve atıklardan enerji üretmek için teşvikler uygulanması gerektiğini belirten Raif İnan, Türkiye’nin ve özellikle İzmir’in denizlerindeki enerji potansiyeline dikkat çekiyor. İnan, İzmir’in liman potansiyeli göz önünde bulundurularak bu bölgenin bir rüzgâr üssü hâline getirilmesinin önemine de değiniyor.

Raif İnan: Yenilenebilir Enerji için Uygulanabilir Teşvikler Verilmeli

Prof. Dr. Murat Doğru ile Aira Group Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan iş birliği ile

oluşturulan “GCL Gazlaştırma Teknolojisi”, atıklar tesise geldiğinde geri

kazanılacaklar ayrıştırılıyor ve geri kazanıma gidiyor. Yaklaşık 1 ton

atıktan 1 MW elektrik üretiliyor. Bu yöntem, atıkları yakmaya göre en az 3 kat daha

fazla enerji verimliliği sağlıyor. Bu teknoloji, çevre için zararlı toksik gaz yayılımına da

engel oluyor. Yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde biokütle ve atıklar, kaynak potansiyelinin %65’ini oluşturuyor. Eğer güncel kanunlar ile uygulanabilir teşviklerin doğru zamanlarda üretilmesi ve hızla uygulamaya konulması, bambaşka bir geleceğin kapısını açabilir. Yenilenebilir enerji teşvikleri bölümlere ayrılmalı. Bunların içinde biyokütle ve atık, en büyük payı almalı. Atıktan enerji üretimi şu an teşvik kapsamında değil. Diğer yenilenebilir kaynaklar kullanılmazsa çevreye zararı yok ancak bu atıklar doğru şekilde bertaraf edilmezse çevreye zararlı.

Raif İnan: İzmir, Rüzgâr Endüstrisi Üssü Hâline Gelecek

Prof. Dr. Murat Doğru ile Aira Group Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan, denizlerdeki

rüzgâr potansiyelinin de değerlendirilmesi için bir an önce hukuki altyapı ve teşvik

mekanizmaları tamamlanarak yatırımcılara kapasite tahsis ihalelerini gerçekleştirilmesinin beklentileri arasında olduğunu açıkladı. Bu bağlamda İzmir’in rüzgâr endüstrisi üssü haline geleceğini, liman potansiyeli de dikkate alınarak hem ihracat kapısı hem de deniz üstü rüzgâr sanayi bölgesi olarak ülkemiz ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını öngördüklerini de ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.