Bankada Geri Alabileceğiniz Paranız Olabilir! BDDK Acımadı, Bankalara Engeli Koydu! Kredi Çekenlere Ödeniyor

Bankada Geri Alabileceğiniz Paranız Olabilir! BDDK Acımadı, Bankalara Engeli Koydu! Kredi Çekenlere Ödeniyor
Kredi çekenleri yakından ilgilendiren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararı ortaya çıktı. Karar doğrultusunda kredi çeken vatandaşların bankalardan geri alabileceği ödemeler olduğu öğrenildi. İşte detaylar...

Kamu kurumlarından biri olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çalışmalarını Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda bankalar arasındaki rekabetin şartlarını belirleyen BDDK, aynı zamanda bankaların vatandaşlardan talep edebileceği ve edemeyeceği konularda da söz sahibi. Öte yandan bu konulardan biri olan hayat sigortası ödemelerine ilişkin sıcak bir gelişme yaşandı.

Hem konut hem taşıt hem de bireysel ihtiyaç kredisi kullanımında bankaların önerdiği hayat sigortası yapma zorunluluğu BDKK tarafından kaldırılmıştı. Bu kapsamda hayat sigortası kredi ürünlerini daha ucuz bir faiz ile sağlayan bankalar, bu kredileri cazip hale getirdi. Dolayısıyla kredi kullanımlarında hayat sigortası kullanımı pek de düşmedi. Ancak BBDK, bu konuya ilişkin de bir önlem aldı.

HAYAT SİGORTASI PRİMLERİNİ GERİ ALMAK MÜMKÜN

BDDK’nın vermiş olduğu son karar ile birlikte, hayat sigortası yapma zorunluluğunun kaldırılması nedeniyle hayat sigortası yapılarak çekilen krediler kapsamında hayat sigortası primlerinin geri alınması mümkün hale geldi. Bunun için yapılması gereken sadece birkaç işlem bulunuyor.

Borçlunun vefatı halinde kredi teminatı olarak alınan hayat sigortası primlerini talep üzerine geri almak mümkün oluyor. Yani vatandaşların hayat sigortası yaptırdığı şirkete bir dilekçe yazması gerekiyor. Ancak bu işlem sanıldığı kadar uzun sürmüyor.

E-DEVLET KAPISI PRİMLERİ ALMAK İÇİN KULLANILABİLİR

Konuya ilişkin yapılması gereken işlemleri açıklayan finans uzmanları, hayat sigortasının hala aktif olması halinde sigorta primlerinin geri alınabileceğini bildirdi. Bu kapsamda vatandaşların e-Devlet Kapısı’ndan verilen hizmetler yararlanması da mümkün.

Bankaların yaptığı hayat sigortası poliçelerinin toplandığı e-Devlet Kapısı’ndan geri iade için dilekçe başvurusu da yapılabiliyor. Böylelikle vatandaşlar, hayat sigortası primlerini geri alabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.