700 Bin İşçiyi İlgilendiren Görüşmeler Başladı! İşçilerin Talepleri Masaya Yatırıldı!

700 Bin İşçiyi İlgilendiren Görüşmeler Başladı! İşçilerin Talepleri Masaya Yatırıldı!
Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Kamu İşveren Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek ile görüşerek işçi tarafının taleplerini iletti. İşte detaylar...

700 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri gerçekleştirildi. Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay tarafından işçilerin talepleri ve refah payı talebi Bakan Vedat Bilgin’ ve Kamu İşveren Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek’ e iletildi. Görüşmelerde ayrıca; zam oranı, refah payı, taban ücret, kamudaki taşeron işçiler ve geçici işçilerin durumu ile sosyal haklar gibi konularda masaya yatırıldı. Görüşmelerde Türk-İş tarafından işçi tarafı taban ücret iyileştirmesi yapılmasını, üstüne refah payı eklenmesini istedi.

2023-2025 Dönemi Maaşları İçin İlk Görüşme Gerçekleşti

İşçileri ilgilendiren maaş ve sosyal haklar gibi pek çok konuyu içeren görüşmelerin ilki bugün gerçekleştirildi. Görüşmelerde birçok talep masaya yatırılırken, geçici işçilerin kadroya alınması da talep edildi. Taşeronlardan kadroya geçenlerin emeklilik şartının kaldırılması da iletilen talepler arasında yer aldı. Ayrıca, bu işçilere tayin hakkı verilmesi de Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay tarafından iletilen talepler arasında yer aldı. Tüm bunların yanı sıra, oransal zam talebinin ise daha sonra iletileceği öğrenildi.

Ergün Atalay Açıkladı!

20 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilen ve 700 bine yakın işçiyi ilgilendiren görüşmenin ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay; ‘’ 700 bin kamu işçisiyle ilgili toplu sözleşme görüşmelerine bugün resmi anlamda başladık. Bugün ilk toplantıyı bakan bey ile yaptık. Tabanda bir iyileştirme yapılması gerekiyor. Refah payı işçi arkadaşlarımıza verilmeli. Taşerona kadroyla ilgili çözüme kavuşulmalı.’’ açıklamalarında bulundu. Taleplerin iletilmesinin ardından şimdi ise, taleplerin kabul edilmesi için meraklı bir bekleyiş başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.