Zelenskiy Açıkladı: Feci Helikopter Kazasında 14 Kişi Hayatını Kaybetti!

Zelenskiy Açıkladı: Feci Helikopter Kazasında 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
Sabah saatlerinde meydana gelen helikopter kazasında 14 kişi hayatını kaybetti. Kaza sonrası Zelenskiy oldukça dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Kiev bölgesine bağlı Brovari kentinde sabah saatlerinde meydana gelen helikopter kazasına ait arama kurtarma çalışmaları dokuz saat sürdü. Gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları neticesinde aralarında biri çocuk olmak üzere 14 kişinin hayatını kaybettiği ve 11 çocuğun da aralarında bulunduğu 25 yaralının olduğu bilgisi paylaşıldı. Meydana gelen helikopter kazasından hayatını kaybeden on dört kişinin arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy ve ekibinin de yer aldığı açıklandı.

Zelenskiy Kaza ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Başkent Kiev’ bağlı bulunan Brovari kentinde meydana gelen helikopter kazasına dair açıklamalarda bulunan Zelenskiy, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; ‘’ SBU (Ukrayna Güvenlik Servisi), bu korkunç olay hakkında cezai işlem başlattı."

Helikopter Okul Binasının Üzerine Düştü

Bakan Monastırskiy ile yardımcılarında içerisinde bulunduğu helikopterin Brovari'de bir okulun üzerine düştüğünü Zelenskiy açıklamalarında duyurdu. Olay yerindeki arama ve kurtarma çalışmalarının 9 saat sürdüğünü de ekleyen Zelenskiy, kaza ile ilgili gerekli incelemelerin yapıldığını da ifade etti.

Zelenskiy Günlük Görüntülü Mesajları ile Halkına Seslendi

Gece saatlerinde günlük görüntü mesaj paylaşımında bulunan Zelenskiy, 11 aydır devam eden Rus – Ukrayna savaşı ile ilgili değerlendirmeleri ile halkına seslendi. Savaşın etkilerine en çok maruz kalan bölgenin Donbas olduğuna dikkat çeken Zelenskiy bu durumu; ‘’En acımasız ve ilkel çatışmaların merkez yeri Donbas'tır.’’ sözleri ile ifade etti. Açıklamalarında Kanada’nın da kendilerine en kısa zamanda silah yardım paketi hazırlayacağını da duyuran Zelenskiy ‘’ Yakın gelecekte savunmamızı desteklemek için yeni ve gerçekten ihtiyaç duyduğumuz adımların atılacağını biliyorum.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.