Jinekolog Bölümünün Baktığı Hastalıklar

Jinekolog Bölümünün Baktığı Hastalıklar
Jinekoloji, kadın hastalıklarının ve kadın sağlığını inceleyen bilim dalıdır. Bu bilim dalı ile ilgilenen uzman doktorlara jinekolog denir.

Mersin jinekolog hizmetleri arasında kadın hastalıkları, gebelik, doğum süreci, jinekolojik sistem olarak adlandırılan genital sistemde oluşan rahatsızlıklar, kısırlık, tüp bebek ve cinsel hastalıklar bulunmaktadır. Jinekolog olarak görev yapan doktorlar, hastalarına bu gibi konularda yardımcı olmakta ve tedavi etmektedir. Bir jinekolog, fungal, bakteriyel, viral veya protozoal enfeksiyonları tespit edebilir. Yani kısaca, kadınlar hayatlarının belli dönemlerinde ya bir şikayetleri olduğu için, ya bir konu hakkında bilgi almak için ya da yıllık olağan muayenelerini yaptırmak için kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvururlar.

Aynı zamanda jinekolog kadın hastalıkları uzmanı, kadın doğum uzmanı, kadın doğum doktoru olarak da isimlendirilmektedir. Yani jinekolog ile kadın doğum doktoru arasında fark yoktur.

Jinekolog Hangi Hastalıklara Bakar?

Jinekologlar, jinekoloji alt branşlarında birçok hastalıkla ilgilenen uzmanlardır. Bunlar;

Kürtaj

Vajinal akıntılar

Adet düzensizlikleri

Normal doğum

Sezaryen doğum

Aile planlaması

Dış gebelik

Suda doğum

Rahim ağzı hastalıkları

Gebelik takibi

Yumurtalık hastalıkları

Rahim hastalıkları

Pelvik ağrılar

Genital estetik ameliyatları

Tüp bebek

HPV aşısı

Ultrasonografi

İdrar kaçırma

Genel kontrol için smear testi

Rutin jinekolojik muayene

Jinekolog Mersin ilinde kadınlar yukarıda belirtilen gibi pek çok farklı sebepten dolayı kadın doğum doktoru arayışına girmektedir. Bir kadın için, kadın doğum doktoru veya jinekolog hem hijyen hem de sağlık açısından son derece önemlidir.

Mersin Jinekolog Fiyatları

Mersin jinekolog fiyatları, doktordan doktora farklılık göstermektedir. Aynı zamanda hastanın ne şikayetle geldiğide kadın doğum doktoru mersin için belirleyici bir kriterdir. Kadınlarda görülen hastalıkların bazılarının tedavisi son derece kolayken, bazılarında ise tedavi zorlu ve uzun bir süreç gerektirmektedir. Örneğin smear testi tek muayene ile halledilebilirken, tüp bebek tedavisi oldukça uzun bir süreçtir. Genital estetik ameliyatlarının da yapılacak yöntem ve tedaviye göre değişiklik göstermektedir.

Eğer bir kadının yukarıda örneklendirilen herhangi bir şikayeti veya planlaması (tüp bebek, gebelik takibi vb.) gibi bir durum söz konusu ise mutlaka bir mersin kadın doğum doktoru ile iletişime geçerek bir randevu almalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.