Obezite Ameliyatı Süresi

Obezite Ameliyatı Süresi

Obezite ameliyatı süresi nedir? Obezite her geçen gün büyüyen bir sorundur ve dünya genelinde giderek daha fazla insanı etkilemektedir. Bu sorunu çözmek için çeşitli obezite cerrahisi seçenekleri mevcuttur. Bununla birlikte, her ameliyat türünün dikkate alınması gereken kendi hazırlık süresi ve iyileşme süresi vardır.

Obezite cerrahisinin en yaygın türü obezite cerrahisidir. Bu, gastrik bypass veya sleeve gastrektomi olarak bilinen bir dizi prosedürle bel çevresinden aşırı yağın alınmasını içerir. Bariatrik cerrahi için hazırlık süresi tipik olarak altı ila on iki hafta arasında değişir ve toplam hastanede kalış süresi iki ila dört haftadır. Ameliyattan sonra, hastaların tamamen iyileşmesi tipik olarak bir ila dört ay sürer. Bu süre zarfında, karbonhidrat alımını sınırlayan ve sağlıklı yağlara ve proteinlere odaklanan bir diyet planına kesinlikle uymaları gerekir.

Obezite cerrahisinin bir diğer yaygın türü kilo kaybı liposuction'dır. Bu, karın veya kalça gibi belirli bölgelerdeki cilt altındaki liposuction prosedürleri yoluyla fazla yağın alınmasını içerir. Kilo kaybı liposuction için hazırlık süresi tipik olarak iki ila altı ay arasında değişir ve toplam hastanede kalış süresi bir gece veya daha azdır. Kilo kaybını takiben iyileşme liposuction tipik olarak yaklaşık üç hafta sürer, ancak yaş, sağlık durumu, egzersiz alışkanlıkları vb. Gibi bireysel koşullara bağlı olarak altı aya kadar sürebilir. Bariatrik Cerrahi gibi, hastalar da sağlıklı yağ ve proteinleri vurgularken karbonhidrat alımını sınırlayan kilo verme liposuction'ını takiben kesinlikle bir diyet planına uymalıdır.

Hastaların Ameliyattan Önce Bilmesi Gerekenler

Obezite cerrahisi kilonuzu yönetmede önemli bir adımdır ve sağlığınız üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Ameliyattan önce hastaların işlemin süresini etkileyebilecek faktörleri ve buna bağlı risk ve faydaları anlamaları gerekir. Obezite ameliyatı süresi günümüzde değişiklik gösterebilir.

İlk olarak, obezite cerrahisi herkese uyan tek beden değildir. Farklı süreleri ve ilişkili riskleri ve faydaları olan farklı obezite cerrahisi türleri vardır. Bazı yaygın obezite cerrahisi türleri arasında bariatrik cerrahi (kilo verme Ameliyatı), gastrik bypass (midenin boyutunu küçültme ameliyatı), sleeve gastrektomi (midenin bir kısmının veya tamamının cerrahi olarak çıkarılması) ve laparoskopik Roux-en-Y (Tur Bandı) Ameliyatı bulunur.

Obezite Ameliyatı Türü Sürede Etkili Oluyor Mu?

Her obezite ameliyatı türünün kendi süresi ve buna bağlı riskleri ve faydaları vardır. Örneğin, bariatrik cerrahinin tamamlanması 12 ay kadar sürebilirken, gastrik bypass genellikle yaklaşık 3-6 ay sürer. Ek olarak, yapılan ameliyatın türüne bağlı olarak kilo verme ameliyatından sonra artan egzersiz veya azalan kalori alımı gibi  genellikle çeşitli yaşam tarzı değişiklikleri önerilir. Obezite ameliyatı süresi günümüzde türden türe değişebiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.