2023 Kimlik Yenileme Ücreti Ne Kadar? Kimlik Yenileme Gerekli Evrakları Nelerdir?

2023 Kimlik Yenileme Ücreti Ne Kadar? Kimlik Yenileme Gerekli Evrakları Nelerdir?
2023 yılı ile birlikte kimlik yenileme ücretlerinin yeni fiyatı da merak edilmeye başlandı. 2023 yılında harç, ceza ve vergi gibi birçok şeye zam geldi. Bu durumdan dolayı T.C kimlik kartı değiştirmeye de zam getirildi. Eski kimliğin yerine çipli kimlik almak isteyen vatandaşlar kimlik yenileme işleminin nasıl yapılacağına dair sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni yılda eski kimlikleri olanların bankalarda işlem yapamayacağını söylemişti. Bu açıklamayı duyan vatandaşlar ise bankalarda mağdurluk durumu yaşamamak için kimliklerini yeniletmeye başladı. Peki 2023 yılında kimlik kartı yenilemek için gereken evraklar hangileridir? Kimlik kartı yenileme ücretlerine zam geldi mi? Detaylar haberde…

T.C. KİMLİK KARTI YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

2023 yılının gelmesiyle beraber zamlar da beraberinde geldi. Birçok kağıtta satış bedellerinin artmasıyla insanların akıllarına T.C. kimlik kartı yenilenmesi geldi. Yeni yılda zamla karşılaşmak istemeyen kişiler ise 2022 yılının sonunda işlemlerini tamamlamaya çalıştı. Fakat yıl sonu zamla karşılaşmak istemeyen kişilerin yarattığı yoğunluk, bazı kişilerin de sıra bulamamasına neden oldu. Ancak yeni yıla girildiği için, yıl sonunda sıra bulamayan kişiler yeni yılda zamlı fiyatlarla yenileme yapmak zorunda kaldı.

Geçtiğimiz yıl kanuni bildirim dışında doğum sebebiyle düzenlenen kimlik kartı veya değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 37,50 TL idi. Kayıp nedeniyle düzenlenmiş olan kimlik kartı bedeli ise 75 TL idi.

2023 yılında ise;

  • Kanuni bildirim süresi dışında doğum sebebi ile düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 83,00 TL
  • Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 83,00 TL
  • Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli 83,00 TL
  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli 166,00 TL oldu.

T.C. KİMLİK KARTI YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

T. C. kimlik kartı yenileme işlemi İlçe Nüfus Müdürlüklerinden yapılabilmektedir. Fakat kimlik yenilemesi öncesinde ilk önce randevu alınması gerekmektedir. Randevular ise https://randevu.nvi.gov.tr/ sitesi üzerinden veya Alo 199 çağrı merkezi üzerinden alınabiliyor. Randevu oluşturulduktan sonra evraklar tamamlanmalı ve Nüfus Müdürlüğü’ne gidilmeden önce başvuru ücreti ödenmelidir. Yenileme için gerekli evraklar ise kimlik kartı-pasaport-sürücü belgesi ve bir adet biyometrik fotoğraftır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.