Boşanma Davası

Boşanma Davası

Aile hukuku alanında yer alan boşanma davaları evli çiftlerin çeşitli nedenlerden ötürü evliliklerini sonlandırmalarını konu almaktadır. Boşanma davaları bazı durumlarda oldukça kolay bir şekilde çözümlenebilirken bazı durumlarda ise yıllarca süren zorlu bir süreci beraberinde getirebilmektedir. Bu nedenle boşanma davalarında taraf olan bireylerin profesyonel bir avukat ya da hukuk bürosundan destek alması son derece önemlidir.

Boşanma davaları sırasında çiftler için oluşacak olan zorlu süreçler hem psikolojik ve ruhsal sorunları bir arada getirirken hem de tazminat ve mal paylaşımı gibi konular nedeni ile maddi sorunları da beraberinde getirebilmektedir. Boşanma davalarında deneyim ve profesyonelliğin adresi olan

https://www.suhukukofisi.com/ tüm bu süreçlerde size en büyük desteğini ve yardımını sunmaktadır.

Boşanma Davası Türleri

Boşanma davalarında iki farklı türden boşanma davası görülmektedir. Bu davalardan ilki çiftlerin bir birleri ile her konuda anlaşarak evliliklerini bitirme konusunda vardıkları mutabakat sonucunda oluşan anlaşmalı yani çekişmesiz boşanma davalarıdır. Genel olarak sorunsuz bir şekilde ilerleyen bir süreç olsa da anlaşma aşamasında profesyonel destek alınması her iki taraf içinde olumlu sonuçlanmasına katkı sağlamaktadır.

Bir diğer boşanma davası türü ise çekişmeli boşanma davalarıdır. Çekişmeli boşanma davaları oldukça uzun ve yorucu bir süreci beraberinde getiren davalardır. Çiftlerden birisinin boşanmayı istememesi, mal paylaşımı veya veraseti olan çocuklar konusunda anlaşmazlıkların olduğu ve sorunların mahkemenin aracılığı ile çözülmeyi beklediği davalardır.

Anlaşmalı-Çekişmesiz Boşanma Davası Nasıl Olur?

Anlaşmalı boşanma davalarında çiftler evliliklerini bitirme konusunda birbirlerine karşı olan taleplerini birlikte karara bağlayarak boşanma kararı almaktadırlar. Bu dava esnasında her iki tarafta alınan kararları kabul ettiklerine ve boşanmayı istediklerine dair bir protokol hazırlayarak mahkemeye başvuru yapmaktadırlar.

Genel olarak başvuru sonrasında mahkeme dosyayı inceleyerek birinci ya da ikinci duruşmada sonucu karara bağlamaktadır. Burada önemli olan yapılan anlaşma şartlarını her iki tarafın duruşmada da kabul etmesidir.

Anlaşmalı boşanma davalarında süreç oldukça kolay gözükebilmektedir. Ancak hazırlanan anlaşma protokolünün mahkemece kabul görmesi ve en önemlisi her iki tarafında ortak menfaatine uygun olması gerekmektedir.

Ayrıca mahkemeye başvuru ve duruşma takibi konularda oldukça sıkıntılı süreçleri beraberinde getirmektedir. Su Hukuk Ofisi olarak anlaşmalı boşanma davalarında çiftler adına anlaşma protokolünün hazırlanması, dilekçelerin mahkemeye verilmesi gibi tüm süreçte gereken desteği sizlere sağlamaktayız.

Çekişmeli Boşanma Davası Nasıl Olur?

Çekişmeli boşanma davası bilinen diğer adı ile anlaşmasız boşanma davasında çiftlerden birisinin yada her ikisinin de anlaşma şartlarını kabul etmemesi durumunda yapılmaktadır. Çekişmeli boşanma davasında süreç bir kaç duruşma sürebileceği gibi yıllarca devam eden duruşmalarda olmaktadır.

Duruşmaların başlaması için çiftlerden birisinin ya da her ikisinin de mahkemeye gerekçeli şartlarını bildirerek boşanmak için başvurması gerekmektedir. Başvuru sonrasında mahkeme tarafların maddi durumları ve evlilikleri ile ilgili gerekli araştırmaları yaparak davayı başlatmaktadır.

Duruşmalarda çiftlerin anlaşması için gereken şartlar karşılana kadar dava süreci devam etmektedir. Su hukuk ofisi olarak çekişmeli boşanma davalarından en yararlı şekilde ve aleyhinize en iyi sonuçları almanız için gerekli süreci yürütmekteyiz. Duruşmalara bire bir olarak gerekli araştırmalarımızı yaparak katılım sağlayarak sizleri en iyi şekilde savunmaktayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.