Her aileye 850 TL destek! Ödeme tarihleri ve başvuru yerleri açıklandı... Gaziantep'te Vatndaşlar Nereden Başvuracak?

Her aileye 850 TL destek! Ödeme tarihleri ve başvuru yerleri açıklandı... Gaziantep'te Vatndaşlar Nereden Başvuracak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Aile Destek Programı başvuruları başladı. Başvuru yapan her aileye 850 TL maddi destek ödemesi yapılacak. Ödeme tarihleri ve detaylı bilgiler haberimizde…

Türkiye’de milyonlarca kişi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlarından yararlanıyor. 2023 yılına girilmesiyle birlikte aile destek ücretiyle ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu haktan yararlanan vatandaşlar zamlı aile destek programı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Asgari ücrete yapılan zamla birlikte maddi durumu yetersiz aileler için verilen aile destek programı ücretleri de zamlandı. Aile destek paket ödeme tarihi, başvuru şartları ve ödeme tutarları gibi konular vatandaşların en çok merak ettiği konular arasına girdi.

Aile Destek Paketi Ödeme Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, aralık ayında gündeme gelen aile destek paket ödemeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yanık katıldığı programda ödemelerin yılbaşından önce hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılacağını söylemişti. 2023 ocak ayında ise zamlı ödemelerin ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 ocak ayı için hak sahibi vatandaşlara verilen aile destek paketi ödemelerine ilişkin bir tarih belirlemedi. Bakanlıktan resmi açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

Aile Destek Ödemelerine Zam Geldi Mi?

Türkiye’de çok sayıda vatandaşın yararlandığı aile destek programı kapsamında hane halkı geliri az olanlar sosyal yardım alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği sosyal yardımlar arasında yer alan aile destek programı kapsamında yapılan ödeme miktarı merak konusu oldu. Geniş bir kitleyi yakından ilgilendiren aile destek ödemelerine 2023 yılında zam yapıldı. Böylelikle kişinin gelir durumu veya ekonomik koşullarına göre yapılan ödemeler 850 TL ile 1250 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Aile Destek Programı Başvurusu

Her aileye en az 850 TL aylık destek veren Aile Destek Programı’na başvuru yapmak için TC vatandaşı olmak gerekiyor. E-Devlet şifresi ve TC kimlik numarasıyla sisteme giriş yapan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın e-Hizmetlerinden aile destek programına başvurabilir. Ayrıca maddi durumu yetersiz olan vatandaşlar sosyal yardımlaşma vakıflarından başvuru yapabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.