2023 yılında en favori çiçekler hangileri olacak?

2023 yılında en favori çiçekler hangileri olacak?

Moda kavramı sandığımızdan daha uzun süredir hayatımızın içinde yer alan bir olgu. Ucu Antik Mısır’a, Antik Yunan’a kadar uzanıyor hatta daha bile gerisine… Her yıl o yılın rengi belirleniyor, önceki yıl altın rengindeki süslemeler modayken bir sonraki yıl burun kıvırılan, demode bulunan yine altın rengi olup o yıl gümüş ışıltısına hayran olunuyor. Moda tek tipleşmenin kapitalizmdeki ismi aslında fakat eğlenceli yanından bakılırsa karar sürecini hızlandıran, görmeye aşina olduğumuz parçaların gündelik hayatımıza uyum sağlamasına neden olan bir çeşit kültürel kod. Tıpkı pırlanta yüzüklerin yıllar önce Avrupa’daki bir arşidükün çok sevdiği nişanlısına hediye ettikten hemen sonra dünyaya yayılması gibi, bazı modalar asla eskimiyor, demode kavramı içine girmiyor, kült bir şekilde hayatımızda varlığını korumaya devam ediyor. Her şeyde moda kavramı olunca çiçek dünyası arasında da yılın çiçekleri seçilmez olur mu? Çiçek hediye etmek de moda dünyasının kültlerinden biri. Peki 2023’te çiçek sepeti hediye edeceğiniz kişiye moda olan çiçeklerden seçseniz nasıl olur? Şık tercihinizle göz kamaştıracağınız kesin. 2023’ün favori çiçekleri hangileri olacak bilmiyorsanız çok doğru adrestesiniz, detaylı listemiz aşağıda emrinize amade!

LAVANTA

Özellikle mor renkli çiçeklerini bildiğimiz lavantalar dünya genelinde çok beğenilen meşhur bir kokuya sahipler. Mor renkli lavantalar gücü ve ihtişamı simgelerken beyaz renkli lavantalar estetiği simgeliyor. Çiftlerin birbirine alacağı lavantalar aralarındaki sadakati temsil ediyor, 2023’ün en favori çiçeği lavanta olacak.

LALE

Lale kimileri için fazla gösterişli kimileri içinse akla gelen hediye çiçek seçenekleri arasında yer almayacak kadar önemsiz görülüyor ancak 2023’te işler tersine dönecek. Dostça sevginin ve asaletin simgesi laleler orijinal bir hediye alternatifi.

ORKİDE

Orkideler kesinlikle zamansız… Eşsiz güzellikteki çiçeklerinin çiçek sepeti tercihleri arasındaki yeri sarsılmayacağı kesin.

GÜL

Sıralamada gerilese de 2023’te de gülleri sık sık göreceğiz ancak bu yılın favori gülleri pembe olanlar. Masum sevginin simgesi olan pembe güller 2023’te de en çok göreceğimiz gül çeşitlerinden olacak.

Daha fazla bilgi için www.tazecicek.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.