Herkes altın daha çok kazandırdı sandı, ama yanıldı! İslam Memiş, 2022 yılının en çok kazandıran yatırım aracını resmen açıkladı! Meğer…

Herkes altın daha çok kazandırdı sandı, ama yanıldı! İslam Memiş, 2022 yılının en çok kazandıran yatırım aracını resmen açıkladı! Meğer…
2023 yılının başlamasıyla birlikte gözler en çok kar getiren yatırım araçlarına döndü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise, yatırımcılara çok kazandıracak bir tavsiyede bulundu.

Altın ve gümüşün de içinde bulunduğu kıymetli metaller emtia borsası, her zamankinden farklı bir yıl geçirdi. Enflasyonist kaygı nedeniyle merkez bankaları tarafından baskılanan emtia piyasaları, gerçek değerinin altında kalsa da yılın son ayında atağa kalktı. Özellikle de Amerikan Merkez Bankası FED’in faizde yeniden indirime gideceğinin konuşulduğu şu günlerde emtia borsalarından da arka arkaya artış haberi gelmeye başladı.

Artan emtia fiyatları altın ve gümüşü yeniden gözde yatırım araçları haline getirdi. Özellikle 2023 yılında 40 doları aşması beklenen gümüş, 2022 yılının en çok getiri sağlayan kıymetli metallerinden biri oldu. Yatırımcıların ilgiyle takip ettiği gümüş için bir açıklama yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise, 2023 yılı için yatırım hamlelerini açıkladı.

“GÜMÜŞ TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNİ GÖRDÜ”

Daha önce altındaki getiriyi yüzde 43 olarak açıklayan İslam Memiş, gümüşteki getiriyi ise yüzde 45 olarak açıklamıştı. Bu verileri bir kez daha paylaşan Memiş, getirinin yükselmeye devam edeceğine dikkat çekti. İslam Memiş’in gümüş ile ilgili açıklamalarında ise şu ifadeler yer aldı:

“Son 3 yıldır gümüş fiyatları yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. 2022 yılında altını tahtından eden bir gümüş fiyatı var karşımızda. Geçen yıl altın yüzde 43 kazandırırken, gümüş ise gram tarafında yüzde 45 kazandırdı. Gümüşün gramı 2022 yılına 9,92 liradan başlamıştı ve 14,35 lira seviyesinden yılı tamamladı. Daha yeni yılın ilk günlerinde gümüşün gram fiyatı bugün 14,65 lira seviyesine kadar yükseldi. Kapalıçarşı piyasasında ise 15 lirayı aştı diyebiliriz. Gümüş tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.”

“GÜMÜŞÜN GRAM FİYATI 20 LİRA SEVİYESİNE ÇIKACAK”

Gümüşün ilerleyen günlerde ulaşacağı seviyeleri tahmin eden İslam Memiş, açıklamasına; “Bu yıl gümüşteki yükselişin süreceğini düşünüyorum. Özellikle resesyon riski, jeopolitik riskler ve fiziki talep durumundan kaynaklı olarak gümüşün avantajı daha yüksek gibi görünüyor. Özellikle bu yıl gümüşün gram fiyatının 20 lira seviyesine, gümüşün ons fiyatının da 40 dolar seviyesine bir yükseliş görmemiz mümkün olabilir” ifadeleriyle devam etti. Resesyon risklerinin gümüşü olumlu etkilediğine dikkat çeken Memiş, açıklamasını sonlandırmak için ise şu ifadeleri kullandı:

“Resesyon riskiyle bu yükselişler başladı ancak yıl içerisine baktığımız zaman fiziki tarafta da ciddi bir talep var. Altın yükselmeye devam ettikçe gümüşün maliyeti biraz daha azalıyor. 2023 yılında yine gümüşün altını yükseliş anlamında tahtından edeceğini ve yükseliş trendine devam edeceğini düşünüyorum. Yıl içerisinde yeni rekorlar da görebiliriz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.