Vatandaşa 2500 TL Sosyal Yardım! Başvurular Sona Ermek Üzere!

Vatandaşa 2500 TL Sosyal Yardım! Başvurular Sona Ermek Üzere!
Doğalgaz Tüketim Desteği ile ödemeler kasım ayı itibari ile başlamıştı. Yapılacak başvuruların e-devlet üzerinden 5 Eylül tarihinden itibaren alınmaya başlandığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklanmıştı. Derya Yanık 336.000 aileye toplamda 271,7 milyon Türk Lirası sosyal yardım desteği verildiğini açıklamıştı. Aralık-Ocak ayı doğalgaz yardımı ne zaman alınacak? İşte konuyla ilgili detaylar…

Vatandaşlar, e devlet üzerinden yapmış oldukları başvuruların onaylanmasından sonra PTT’ye gidip faturalarını göstererek açıklanan destekten yararlanabilecek. Öte yandan ön ödemeli sayaçlar kullanan kişilerin destek ücretleri ise sahip oldukları kartlara yatırılacak.

DOĞALGAZ DESTEĞİ ARTTI!

Destek ödemeleri hakkında bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı bazı açıklamalarla destek ödemelerinin artışı hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Sosyal desteklerin sadece yoksul insanlara değil, ihtiyaç ve hak sahibi olan tüm kişilere verildiği anlayışı ile sistemin sürekli geliştirildiğini belirten Erdoğan, doğalgazın bu kapsam içerisinde bir tüketim desteği olduğunu ve şubat ayından beri başvuru alımları yapılan bu desteğin ilk ödemelerinin 311 aileye yapıldığını hatırlattı.

Yeni başvuru döneminde ise ev sahibi yanında kiracılar da doğalgaz desteğine tabi tutuldu. Aile başına 900 TL ve 2500 TL olacak şeklinde fiyat arttırıldı. Kronik bir hastası ya da yaşam destek cihazları bulunan evlere yüzde 5 daha fazla ilave yapılacağı açıklandı. 3 milyar liralık bu destek ile kişilerin soğuk havalarda sıcak bir eve kavuşturabileceği söylendi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanmaya başlayan Doğalgaz Tüketim Desteği programı ile kişilerin bu destekten faydalanabilmesi için bazı şartlar var. Doğalgaz desteği için başvuran kişinin Türk vatandaşı olması, e-devlet üzerinden bu destek programına başvurmuş olması, doğalgazın kullanılabildiği bölgelerde ikamet ediyor oluşu, ikamet ettiği adreste ön ödeme veya faturalı sayaca olan bir doğal gaz aboneliğinin bulunuyor olması, ödenecek faturanın mesken abone grubuna ait oluşu ve ilgili SYD vakfı ile hakkında hak sahipliğinin kararı verilmiş olması şartları aranmakta.

DOĞALGAZ YARDIMI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca konu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.