BES’te Devlet Katkısı Yükseltildi mi? BES Devlet Katkısında Son Durum!

BES’te Devlet Katkısı Yükseltildi mi? BES Devlet Katkısında Son Durum!
Bireysel Emeklilik Sigorta sisteminde yapılan düzenlemeler sayesinde Bireysel Emeklilik kullanıcılarının devam etmesi ve yeni kullanıcıların gelme oranı da yükselecek. Bu yenilik sayesinde BES Devlet Katkısı’nın yüzdesi belirli bir oranda artırılmış oldu. İşte detaylar...

Artırılmış olan bu yüzde TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Bu değişikliğin temel sebeplerinden biri olarak BES’e yeni müşterilerin katılması ve hali hazırda BES katılımcısı olan kişilerin bu sisteme olan devamlılığı gösteriliyor.

İLERLEYEN YILLARDA ÖDEME YAPMA FIRSATI

Konu ile alakalı SEDDK’den gelen açıklamada, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi’nde yapılan düzenlemeler sonucu devlet katkısının belli oranda yükseltildiği ifade edildi. Bununla birlikte, yıllık limit üzerinde ödenmiş olan katkılarda ise ilerleyen yıllarda BES devlet katkısı alma fırsatı getirildi. Bu sayede katılımcının, devlet katkısı teşviğinin hepsinden yararlanabilmesi için şimdiden yatırmak istediği katkı paylarını yıllar üzerine bölüp ertelemek zorunda kalmamış olacak. Katılımcılar, topluca yatırmış olduğu BES katkı payı için o yıllara ait limite eş gelen katkıyı alması sonrasında geriye kalan katkı payı daha sonraki yılın ilk günleri yatırılmış gibi, takip eden yılın sahip olduğu limitten faydalanabilecek ve limiti aşmış olan katkı payları var ise bu pay ilerleyen yıllara devredilecek. Bu fırsat sayesinde, katılımcılar katkı paylarının kısımlarını ilerleyen yıllarda yatırmayı beklemek yerine katkı payının hepsini en başından itibaren yatırabilecek.

Bunların dışında ayrıca, devlet paylarına ilişkin farklı açıklamalar da getirildi. Buna göre başlangıçtaki devlet sertifikasının takibinin yerine katılımcılar bazında takibin sağlanması ve zararların nasıl karşılanacağı hakkında da açıklamalar yapılmış oldu. Bu açıklamada; Hazine ve Maliye Bakanlığı ve tüm katılımcıların desteği ile, BES’in sahip olduğu katılımcılara daha da fazla değer üretebilecek bir seviyeye gelebilmesi konusunda çalışmalara etkili bir şekildi devam edildiği söylendi.

BES DEVLET KATKISI YENİ YÜZDESİ

Asgari ücrette olan %54’lük artış ile beraber bu yükseliş de BES kullanıcılarına yaramış oldu. Bu yükselişle beraber, alınan yıllık katkı payı 1941 TL’den 3002 türk lirasına çıkarken, otomatik BES’te bu sayı iki katına yükseldi ve 30.000 türk lirasını aşmış oldu ve BES katkı payı %25’den %30a yükseltilmiş oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.