Süprem Kumaştan Neler Dikilir?

Süprem Kumaştan Neler Dikilir?
Kumaşlar, geçmişten günümüze en çok kullandığımız ve ihtiyaç duyduğumuz tekstil ürünlerinden biridir. Başta giyim sektörü olmak üzere ev eşyaları gibi birçok farklı alanda olmazsa olmaz ürünlerden olan kumaşlar, ihtiyaca ve üretimine göre çeşitlenmektedir. Süprem kumaşlar bu çeşitlerden biri olup dokusu ve görünümü ile şıklık sunar. Giyim ürünlerinde sıklıkla karşımıza çıkan süprem kumaşlar, hazır ürünlerin dışında özel dikimler içinde tercih ediliyor. Peki süprem kumaştan neler dikilir?

Yazlık giyimin en çok tercih edilen kumaş türlerinden biri süprem kumaşlardır. Hafif ve yumuşak yapısı sayesinde özellikle günlük giyimde öne çıkar. Tüp olarak veya açık en olarak üretilen süprem kumaşları istediğiniz miktarda temin edebilir ve başta günlük kıyafetler olmak üzere birçok kıyafet modelinde dikim için kullanabilirsiniz. Özellikle yazlık dış giyim ürünlerinde ve spor kıyafetlerinde dikim için süprem kumaşları tercih ederek hem şık hem de konforlu kıyafetler elde edebilirsiniz.

Süprem Kumaş Nedir?

Ön ve arka yüzü birbirinden farklı görünüme sahip süprem kumaşlar, sadece yuvarlak örme makinelerinde üretilmektedir. Ağırlıklı olarak pamuk ya da pamuk karışımı ipliklerin kullanıldığı süprem kumaşlar düz bir şekilde üretilmektedir. Önü düz, arkası ise ters ilmek yapısında olduğundan ön ve arka yüzü birbirinden farklı bir görünüme sahiptir.

Farklı varyasyonarda üretime uygun olan bu kumaşlar, üretiminde kullanılan ipliklere göre adlandırılmaktadır. Oldukça zengin çeşitleri bulunan bu kumaşlar genel anlamda; jakarlı süprem ve likralı süprem kumaş olarak iki farklı temel çeşide sahiptir. Piyasada en çok kullanılan bu süprem kumaş çeşitleri, giyim sektöründe birbirinden farklı giyim ürünlerinin üretilmesini sağlamıştır. Süprem kumaş hakkında detaylı bilgi ve toptan kumaş siparişi için Doğa Tekstil web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Süprem Kumaş Satın Alırken Dikkat Edilecek Noktalar

Herhangi bir alanda kullanmak üzere tercih edebileceğiniz süprem kumaş ve çeşitleri için toptan kumaş siparişi oluşturabilirsiniz. Avantajlı fiyatlara sahip olabileceğiniz süprem kumaş siparişinde satın alma işlemi öncesi dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Öncelikle piyasada oldukça farklı kalitede iplik türlerinden üretilmiş süprem kumaşlar olduğunu bilmeniz gerekir. Farklı kalitede ve yapıda iplik türleri, fiyatlandırma üzerinde de etkilidir.

Uzun süre kullanabileceğiniz dayanıklı bir yapıda süprem kumaşa sahip olmak için fiyatların yanı sıra kullanılan iplik türünü araştırmalı ve seçiminizi ona yapmalısınız. Kesildiğinde dönme ve kıvrılma eğilimleri yüksek olan bu kumaşlarda dönme eğilimi, fikse işlemlerinin düzgün yapılması ile ilgilidir. Uygun fiyatlı süprem kumaş satın almak isterken ilk yıkamada dönme yapabilecek kalitesiz ürünlere karşı dikkatli olmalısınız.

Süprem Kumaş Fiyatları

Pamuk veya pamuk ağırlıklı karışım ipliklerden oluşan süprem kumaşlar, farklı fiyatlandırma tablosuna sahiptir. Üretilen ipliklerin yapısına ve karışım iplik türlerine göre farklı yapı ve kaliteye sahip olan süprem kumaş fiyatları, geniş fiyat skalasına sahip olabiliyor. Süprem kumaş siparişinde satışlar genellikle metrekare cinsinden yapılmakta olup toptan kumaş siparişi ile avantajlı fiyatlara süprem kumaş satın almak mümkün. Oldukça farklı alanlarda kullanıma uygun sağlıklı kumaş seçenekleri arayışında olanlar için uygun fiyatlı süprem kumaşlar, en ideal kumaş tercihi olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.