Boşanma Davası Açılması ve Masrafı

Boşanma Davası Açılması ve Masrafı

 Bireyler huzurlu ve mutlu yaşam sürmek için kendileri ile uyumlu olarak gördüğü kişiler ile birlikte yaşamak için resmi nikâh yaparak evlenir. Evliliğin her iki taraf için de oldukça büyük sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukların yerine getirilmemesi ya da şiddetli geçimsizlik nedenleriyle çiftler boşanmak isteyebilir. Bu sürecin sağlıklı ve her iki tarafın da zarar görmeden tamamlanabilmesi için deneyimli, işinde uzman boşanma avukatları ile görüşmek gerekir.

Eve uzun süre gelmemek, ihmal, zina, sürekli tartışma ortamının olması gibi nedenlerden dolayı bireyler boşanmak isteyebilir. Çiftler anlaşmalı olarak boşanma durumunda sürecin hızlı şekilde sonuçlanması için avukat iletişimi ve yönlendirmelerine olabildiğince uymalıdır. Bu sürecin profesyonel kişiler tarafından yönlendirilmesi boşanmanın daha hızlı şekilde sonuçlanmasına yardımcı olunur.

Boşanma davası açılması için Medeni Hukuk bünyesinde birçok davada yer alan avukatlar ile anlaşma sağlanabilir. Boşanma davası nasıl açılır, boşanma dilekçesi nasıl yazılır ve nereye teslim edileceği ile ilgili konularda ankara boşanma avukatı çiftlere yardımcı olmaktadır. Bu süreçlerde boşanma için kusur ya da suç bulunması durumunda taraflarda yani davacı olan kişilerden ispat edilmesi gerekir. Bu tespitler için neler delil sayılacağı konusunda avukatlardan destek alınabilir. Boşanma dava masrafları ve avukat ücretleri genel olarak 10.000 TL civarındadır.

En Hızlı Boşanma Ne Kadar Sürer?

Boşanma davaları kendi içlerinde ikiye ayrılır. Anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma olarak bilinir. Ancak taraflar süreç içerisinde vazgeçme durumunda boşanma davaları iptal olabilir. Çekişmeli boşanma süreçlerinde ankara avukat ile görüşme sağlanarak hızlı şekilde sonuçlandırmak için çaba sarf edilebilir. Anlaşmalı boşanmalar en hızlı davalar arasındadır. Ancak süreçlerden dolayı en hızlı süreç 2 ya da 3 ay sürmektedir. Çekişmeli boşanmalarda bu süre daha da uzamaktadır.

Ağır ceza mahkemeleri, adli yargı mahkemelerinin ilk kademesi olarak bilinir. Bu davalara profesyonel olarak ankara ağır ceza avukatı ilgilenmektedir. Aynı zamanda davalarda avukatların yanı sıra başkan, dava içeriğine göre üyeler ve Cumhuriyet Savcıları yer almaktadır. Bu mahkemelerde en ağır suçlara bakılır ve Ceza Kanunu’na uygun olarak davalar sonuçlandırılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.