Göz Kapağı Estetiği

Göz Kapağı Estetiği

Yaşlanma nedeniyle alt ve üst göz kapaklarında sarkma sorunu olması, genetik nedenlere bağlı olarak erken yaşta göz kapağı yapısında değişiklik meydana gelmesi, geçirilen bir kaza veya travma sonucu göz kapağı yapısında değişiklikler oluşması veya enfeksiyona bağlı bölgede bulunan yapının değişmesi halinde göz kapağı estetiği uygulanır.

Genel sağlık durumu iyi olan ve doktoru tarafından ameliyat için uygun bulunan her yetişkin kadın ve erkeğe uygulanabilen bir ameliyattır. Bazı durumlarda bebeklik döneminde de uygulanabilir.

Üst göz kapağındaki değişimlerde daha yoğun bir estetik sonuç elde edilebilmesi için kaş kaldırma ve alın germe gibi ameliyatlar ile uygulanabilir. Ancak bu noktada kişilerin genel anestezi alması gerektiğinden hastanın genel anestezi almaya uygun olması gerekir. Sadece göz kapağı estetikleri genellikle lokal anestezi altında uygulanır.

Diyabet hastaları veya kanser tedavisi gören hastalar için ameliyat uygun görülmeyebilir. Böbrek veya karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara sahip olan kişiler için de göz kapağı estetiği sakıncalı olabilir.

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?

Göz kapağı estetiği, doktorunuzun uygun gördüğü anestezi altında hastane ortamında gerçekleştirilir. Sadece üst göz kapaklarına müdahale gerçekleştirilebildiği gibi alt göz kapakları ile birlikte de işlem uygulanabilir. Üst göz kapakları için genellikle ameliyat süresi 45 dakika veya bir saat aralığındadır. Alt göz kapaklarının da dahil edilmesiyle bu süre uzar.

Ameliyat sırasında kesiler açılması ardından fazla kas ve deri dokusu çıkartılır. Alt göz kapaklarında biriken yağlar göz kapağı altındaki boşluklara yayılır. Bu işlemlerin gerçekleştirilmesi ardından dikişler atılarak ameliyat tamamlanır. Ameliyat sonrasındaki ilk bir hafta içerisinde ödem ve morluk oluşumu görülebilir. Zaman içerisinde gelişen semptomlar azalarak kaybolur.

Göz Estetiği Kaç Yaşında Yapılır?  

Yaş, çevresel faktörler ve genetik yapıya bağlı olarak göz kapağı ve çevresinde değişimler oluşabilir. Zamanla yer çekimine karşı bölgede bulunan yağ dokularının aşağı doğru kayması göz çevresinde şekil bozukluklarına sebebiyet verebilir. Alt göz kapağında torbalanma oluşması veya üst göz kapağı düşüklüğü kişilerde estetik bir kaygı veya görme problemleri yaratabilir. Bu tür durumlarda göz kapağı estetiğine başvurulur.

Göz estetiği genellikle 35 yaşlarından sonra uygulanan bir ameliyattır. Ellili yaşlardan sonra ise uygulanma sıklığı daha da artar. Ancak bazı durumlarda bebeklere de üst göz kapağı estetiği uygulanabilir. Bebeklerde kapak düşüklüğü karşılaşılabilen bir problemdir. Göz kapağında meydana gelen düşme görme aksını örtmesi halinde görme problemlerine ve göz tembelliğine sebebiyet verebilir. Gözde tembelleşme olmaması adına göz kapağı estetiği uygulanarak düşüklük önlenebilir.

Benzer bir durum erişkinlik döneminde de oluşabilir. Yaşlanmaya bağlı göz kapağını açık tutan kaslarda gevşeme veya yerinden ayrılma olması halinde kapakta düşüklük meydana gelebilir. Göz sağlığını korumak için yetişkinlerde de göz kapağı estetiğine başvurulur. 

Göz Kapağı Estetiği Kalıcı Bir Çözüm Müdür?

Göz kapağı çevresinde meydana gelen değişimler kişilerde estetik kaygı oluşturabilir. Ameliyat ile bu kaygıları gidermek üzere işlemler uygulanır. Göz kapaklarında oluşan göz altı torbaları giderilir. Göz çevresinde oluşan kaz ayakları gibi kırışıklıklar ortadan kaldırılabilir. Göz kapağı estetiği bu tür estetik problemlere getirilen uzun ömürlü bir çözümdür. Kişilerin yaşı ve maruz kaldığı çevresel faktörlere bağlı olarak ameliyatın kalıcılık süresi değişkenlik gösterir. Uzman bir hekim tarafından uygulanan göz kapağı estetiği genellikle 10- 15 yıl kalıcılığını sürdürür.

Alt göz kapaklarında meydana gelen çöküklükler ameliyat ile tam olarak geçirilmeyebilir. Bu tür durumlarda ameliyat sonrasında gerekli iyileşme süresinin ardından yağ doku enjeksiyonu uygulanabilir. Bu işlem herhangi bir ameliyat süreci gerektirmeden doktorunuzun muayenehanesinde gerçekleştirilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.