Bireysel ve Yetişkin Danışmanlığına Hangi Durumlarda Gidilir?

Bireysel ve Yetişkin Danışmanlığına Hangi Durumlarda Gidilir?

Danışmanın psikoterapisti ile birebir olarak çalışmasına ve görüşmesine bireysel terapi denmektedir. Bu terimin amacı, kişinin yorgunluk hissinden dolayı duyduğu endişe, davranış biçimleri, inanışları, ilişki ve duygu problemleri olarak ifade edilen, iç dünyasını hafifletmek için bireysel terapi görmesi tavsiye edilir.

Bireysel Terapinin Amaçları

Bireysel terapide amacı sadece danışan ve psikolog tarafından belirlenmektedir. Terapi hizmetleri alan bir kişinin amacı, psikoterapi süresince değişebilir. Örneğin: Duygusal sorunlara ve zorlukların üstesinden gelmek. Davranış değişikliği, aile olan ilişki düzeni, hayatına yön verecek kararlar almak ve öz farkındalığı arttırmak.

Bireysel ve Yetişkin Desteği Hangi Durumlarda Gidilmelidir?

Yetişkin psikolojisinden danışmanlık hizmeti almak için, bir bireyin yaşamında karşılaştığı güçlü olaylar ile baş etmede zorlanmaları durumlarında onlara destek vermek ve sorunları çözmek için destek alması gerekir. Yetişkin danışmanlığı bu konuda bireylere yardımcı olmaktadır. İlk önce yaşanılan sorunlar psikolog ile birlikte her ölçüde konuşularak sorunun ne olduğu anlaşılır.

Bu anlaşma ile başa çıkma işlevleri belirginleşir ve yeni çözüm yolları bulmak için yola çıkılır. Eylem planı oluşturularak, bireyin günlük yaşantısına yansıtmasını ve uygulaması istenilir. Yetişkin danışmanlığı, günümüzün getirdiği büyük sorunlarla başa çıkmayı ve bize yol göstermeyi hedefler.

Aile içi sorunları çözmeye, bipolar bozukluklarına, strese, evlilik problemlerine, ebeveynlik problemlerini, dikkat eksikliğini ve kaygı eksikliği gibi sorunları çözmeye yardımcı olmaktadır. Pendik psikolog ofisleri bu konuda sizlerin yardımcı olmaktadır.

Bireysel danışmanlık, aynı yetişkin desteğinde olan problemleriniz var ise bireysel danışmanlık almanız gerekmektedir. Çoğu insan için bireysel destek almaya karar vermek oldukça zordur. Psikoterapide bireyi huzursuz eden şeyler konuşulur, onu neyin tedirgin ettiği, aile ortamını, iç dünyası hakkında konuşmalar yaparak ilk önce sizin kişiliğinizi ve problemlerinizi belirler.

Psikoloji Desteği Almanın Faydaları Nelerdir?

Bir bireyin psikolojik destek almasının en büyük faydası, bireyin kendini tanımasını sağlamasıdır. Bireyin kendi iç dünyasına yolculuk yaparak, kendini keşfetmesi hayatta vereceği kararlardan ve kendinden emin olmasını sağlamaktadır. Başına gel kötü bir olayla başa çıkabilmeyi, kötü pencereden değil, olaylara iyi pencereden bakmasını sağlar.

Pendik psikolog danışmanlık hizmetleri size her konuda yardımcı olmaktadır. Sonuç olarak psikolog ve danışanın arasında geçen sırlar, konuşmalar ve geçmişe inme olayları, danışanın iyileşme süresince saklı ve gizli kalmaktadır.

Bireysel ve Yetişkin Danışmanlık Süreci

Bazı sebeplerden dolayı kişi değersiz olduğunu, anlaşılmadığı gibi ilişki kuramama kaygısı bulunmaktadır. Psikoterapi süresinde danışman ile psikolog arasında güven ve saygı çerçevesinde güven ilişkisi kurulmalıdır. Ardından danışman ve psikolog tarafından olayları konuşarak, geçmişe inerek ve yüzleşerek sorunlar çözülmeye başlanır.

Bilinçaltında yaşanan olayların etkisinden çıkamayan, çocukluk dönemlerinde yaşanmış travmalar, bireyin bugün ki yaşamını fazlası ile etkilemektedir. Bu tür derin konuşmaları size destek olacak psikoterapist ile konuşmanız, kendinizi fark etmenize ve varoluş hissinizi arttırmaya yarayacaktır.

Detaylı bilgi için: https://www.umutterapi.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.