Yaprak Porselen Diş Nedir?

Yaprak Porselen Diş Nedir?

Yaprak porselen diş tedavisi üretilen yaprak porselenlerin dişlerin üzerine yerleştirilmesi ile ve sabitlenmesi ile oluşturulan bir tedavi yöntemidir. Söz konusu yaprak porselenlerin üretimi olduğu için her şeyden öncelikle kişinin ağız ve diş yapısı göz önünde bulundurulmalıdır. Yaprak porselen diş üretimi gerçekleştirirken ağız içerisindeki diş yapısına görünümüne ve en yakın doğallıkta tasarım oluşturulması amaçlanırken aynı şekilde yüksek kaliteden materyaller de kullanılmaktadır.

Diş tedavi sonucunda uzun ömürlü bir kullanım süresi hedeflenmektedir. Bu sebeple yaprak porselen yönteminde materyal olarak porselenin seçiliyor olması nedeni dişlerin doğal rengine aynı şekilde görünümüne yakın malzeme olması sebebidir. Güzel bir gülüş tasarımı elde etmek açısından diş doktorlarının en çok tercih ettiği materyallerin başında gelmektedir.

Yaprak Porselen Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

Diş tedavisi birkaç aşamadan oluşmaktadır. İlk aşama olarak diş yüzeyleri derinlemesine temizlikten geçtikten sonra diş doktoru tedavi yapılacak olan dişlerin üzerinde yer alan ince plaka tabakasını siler. Diş yüzeyini temizledikten sonra dişlerdeki soruna göre ince bir aşınma yapısı gerekebilmektedir. Dişlerde bir sorun olmaması açısından genellikle alınan tabaka miktarı 0,7 milimetre veya 0,5 milimetre arasında da değişim göstermektedir. Bazı diş vakalarında ise diş yüzeyi aşındırılmadan prepless uygulaması ile 2. aşamaya geçebilmektedir. Yaprak porselen diş tedavisi ilk aşamada oldukça basit bir süreçtir. Hasta için herhangi bir anestezi gerekmemektedir. Acısız bir şekilde yaprak porselen diş tedavisi uygulanabilir.

Tedavinin bir diğer aşamasında porselen yaprak dişlerin dijital görüntüleri elde edilmektedir. Manuel olarak diş kalıbı kullanılarak ya da dijital bir yöntem olan gerek teknolojisi ve güncel teknoloji de kullanılmaktadır. Elde olan imajlar ardından laboratuvara gönderilir. Belirlenen ölçülere göre üretimine başlanmaktadır. Tedavinin bir diğer üçüncü aşamasında ise yaprak porselen üretim süreci 2 ile 3 güne kadar uzamaktadır. Bu süre içerisinde cilalanmış olan dişlerde dişlerin zarar görmemesi açısından geçici porselen diş kaplamaları kullanılmaktadır. Bu şekilde hasta kalıcı yaprak porselenlerin gelmesini beklerken dişlerde hiçbir rahatsızlık hissetmemektedir.

Yaprak Porselen Diş Dişlere Zarar Verir Mi?

Diş doktorunda yaprak porselen diş gülüş tasarımında sıkça kullanılan tedavi yöntemlerinden biri olmaktadır. Bunun sebebi ise dişlere diğer uygulamalara nazaran en az müdahalenin yapılabilmesi yöntemidir. Aralıklı dişlerde bulunan boşluğun kapatılması için bazı ve diş dokusuna hiç müdahale etmeden uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Bunu belirlerken diş konumları rengi önem taşımaktadır. Porselen kaplama halk adında adı verilen dişlerin küçülüp porselen ile kaplatıldığı tedavi yöntemlerine göre yaprak porselenler zararsız bir işlemdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.