Kolajen Nedir?

Kolajen Nedir?

Kolajen nedir, yaşın ilerlemesiyle birlikte üretimi yavaşlayan bir proteindir. Vücudumuzda doğduğumuz andan itibaren bulunan protein, özellikle orta yaşlara gelinmesiyle birlikte azalmaktadır. Azalan proteinin vücuda olumsuz pek çok etkisi bulunmaktadır. Olumsuz etkileri gidermek için dışarıdan takviye yapılması önemlidir.

Kolajen ile ilgili yapılan araştırmalara bakıldığında; 25 yaşa kadar yaşanan düşüşlerin pek fazla sorun yaşatmadığı gözlenmiştir. Ancak 25 yaşına gelen kişilerde ortalama şekilde %1 ile %2 arasında üretim düşmektedir. Aynı kişinin yaşı 40 olduğunda ise kayıplar %10 ve üzerine kadar çıkabilmektedir. Bu noktadan sonra doktorunuza tanışarak takviye almanızı önermekteyiz.

Kolajen İçmenin Faydaları Nelerdir?

Cildi ne güzelleştirir sorusunun en hızlı yanıtı kolejen olabilir. Çünkü vücudumuzda hücre yapımın görevli olan, bağ dokuya büyük destek sağlayan bu proteinin cilt üzerindeki etkisi oldukça fazladır. Eğer dışarıdan takviye ile kolajen içiyorsanız aşağıdaki değişimlere hazır olmalısınız:

Sıkı bir cilde sahip olmak artık hayal değil. Tıpkı bundan 10 seneki cildiniz gibi sıkı ve dinç duran bir cilt takviyeyle yüzünüze yansıyabilir.

Hem kadınların, hem de erkeklerin en büyük problemleri arasında saç dökülmesi yer alıyor. Saç dökülmesinde ciddi oranda bir azalma görebilirsiniz.

Uykunuzda herhangi bir düzen yoksa geç yatmak istiyorsanız, bir türlü kalkamıyorsanız takviyeyle uykunuzu düzene sokabilirsiniz.

Kas, kemik ve kalp sağlığını güçlendiren en büyük etkileri sizlere vermektedir. Böylece sadece estetik anlamında değil; genel sağlık anlamında da büyük yol kat edebileceksiniz.

Özellikle kış aylarında sıklıkla hastalanmaktan şikayet ediyorsanız bu şikayetlerinize son verebilirsiniz. Çünkü aldığınız takviye sayesinde bağışıklık sisteminizin güçlendiğini görebileceksiniz. Böylece daha az hastalanacak, daha az antibiyotik ve serum kullanma şansını yakalayacaksınız.

Kolajen İçmek Kilo Aldırır Mı?

Kolajenin pek çok faydası bulunmaktadır. Bu faydaları az önce sizlere sıraladık. Ancak proteinin kilo aldırmak gibi zararlı bir etkisi bulunmamaktadır. Çünkü takviyeyi aldıktan sonra daha uzun süre tok kalabildiğinizi, yağ hücrelerinin giderek yerine kas hücrelerinin geldiğini görebileceksiniz. Hatta takviye sonrasında bazı kişilerin tok kalma süresini uzattığından dolayı kilo verdiğini söyleyebiliriz.

Kolajen Ne Zaman Alınmalı?

Kolajen her gün içilir mi diye soranlar bulunmaktadır. Özellikle 30 ile 40 yaşlarından sonra her gün sıvı bir şekilde tüketim yapabilirsiniz. Tüketirken günde 1 kez kullanmaya özen gösteriniz. Bu proteinin aç ya da tok kullanımı açısından herhangi bir sorun yoktur. İstediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Tüketim yaparken tek seferde içip yutmaya özen gösteriniz.

Kolajen Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kolajen alırken bazı dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bunların başında alacağınız takviyenin molekül ağırlığı yer almaktadır. Molekül ağırlığı fazla olan protein takviyelerinin vücuda diğerlerine nazaran daha az yararı vardır. Çünkü molekül ağır olduğundan dolayı vücudunuz tarafından emilim hemen gerçekleşemez. 3000 daltonluk molekül ağırlığı olan takviyelere bakmanız size avantaj sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.