Eskişehir İş Güvenliği Uzmanı ile Güvenli Çalışma Ortamları

Eskişehir İş Güvenliği Uzmanı ile Güvenli Çalışma Ortamları

Çalışanların zamanlarını verimli ve rahat geçirebilmeleri için iş alanlarının güvenli olmasının önemi büyüktür. Meydana gelebilecek kaza riskini en aza indirmek ve olumsuz durumların meydana gelmesi halinde çalışanların sağlıklarının en iyi şekilde korunabilmesi adına Eskişehir iş güvenliği uzmanı başta olmak üzere gerekli olan tüm konu ve hizmetler ile alakalı Sapare ile iletişime geçebilirler.

İş yerinde ortaya çıkabilecek ve çalışanların sağlıklarına zarar verebilecek koşullara karşı çalışanların korunması adına iş yerinde gerçekleştirilen çalışmalar; iş sağlığı ve güvenliği konusu kapsamında yer almaktadır. 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu ile belirlendiği üzere çalışan sayısı ve hizmet sınıfına göre işletmelerde iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu getirilmiştir. İlgili uzmanın bulunmadığı iş yerleri ve çalışma ortamları için belirli oranlarda cezai yaptırım uygulandığı da bilinmelidir.

İş Yeri Güvenliği Uzmanının Görevi Nedir?

İş yerinde ortaya çıkabilecek güvenlik risklerine karşılık alınması gereken önlemlerin işverenlere bildirilmesi başta olmak üzere risk değerlendirmesinin yapılması, işverene danışmanlık ve rehberlik yapılması başta olmak üzere çalışma ortamının gözetimini yapmak, çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli eğitimlerin verilmesini sağlamak ve iş yerinde meydana gelmiş olacak kazaların sebebi tespit ederek bunların tekrarlanmaması adına gerekli olan önlemleri almak; Eskişehir iş güvenliği uzmanı görevleri arasında yer almaktadır.

Genel olarak Eskişehir iş güvenliği uzmanı, çalışanların iş ortamların mümkün olan en güvenli hale getirilmesi adına çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Uzman tarafından gerçekleştirilecek olan dikkatli çalışmalar ile beraber hangi alanda olursa olsun fark etmez, çalışanlar olması gerektiği gibi güvenli bir çalışma ortamına sahip olurlar. Bu da onların verimini ciddi oranda arttırır.

İş Yeri Hekiminin Görevi Nedir?

Sapare, işletmelere yalnızca Eskişehir iş güvenliği uzmanı hizmeti sunmuyor. Aynı zamanda Eskişehir iş yeri hekimi alanında da hizmetlerini en iyi şekilde vermeye devam ediyor. İş yeri hekimi, çalışanların işe giriş öncesinde almış oldukları Eskişehir sağlık raporu incelemelerini dikkatli şekilde yaparak ilgili işe uygun olup olmadığını belirlerler. Bununla beraber iş kazası sebebi ile belirli süre işten uzak kalan çalışanların işe dönüş muayenelerini yaparak çalışmaya uygunluklarını tespit ederler. Çalışanların periyodik olarak kontrollerinin yapılması, olası iş kazalarında ilk müdahaleyi yaparak ilgili yönlendirmeleri gerçekleştirip süreci yönetmek, iş güvenliği uzmanı ile yıllık değerlendirme raporlarını hazırlamak; genel olarak Eskişehir iş yeri hekimi görevleri arasında bulunur.

Gerek Eskişehir iş güvenliği uzmanı gerekse Eskişehir iş yeri hekimi, ilk bakışta farklı iş kolları olarak görülse temelde farklı görev alanlarına sahip gibi görülse de gerçekte birbirleri ile ilişki içerisinde yer alan alanlardır. Çünkü her iki alanda da amaç çalışan kişilerin sağlık konusunda minimum risk ile iş yerinde çalışmalarını sürdürmesidir. Bununla beraber meydana gelen kaza ya da yaralanma gibi durumlarda da çalışanların karşı karşıya kalmış olduğu zararın minimum düzeylere indirilmesi adına çalışmalarını eksiksiz şekilde gerçekleştirmektedir.

Hangi sektörde olursa olsun fark etmez, çalışma alanının çalışanlar için en güvenliği hale getirilmesini sağlamak ve meydana gelen kaza durumunda adımların hızlı bir şekilde atılmasını isteyenler, Sapare üzerinde iş sağlığı ve güvenliği ile alakalı gerekli hizmetleri eksiksiz olarak alabilirler. Yapılacak olan görüşmeler ile beraber uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek incelemeler ile hangi adımların atılması gerektiği netleştirilir. Daha sonrasında yapılan çalışmalar sonucunda da en iyi şekilde planlamalar yapılır. Bu sayede de çalışanların sağlıklarına zarar verebilecek olası sorunların önüne son derece başarılı şekilde geçilmiş olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.