Hangi Hosting Paketini Seçmeliyim?

Hangi Hosting Paketini Seçmeliyim?

İşletmeniz için bir web sitesi kurmayı planlıyorsunuz, ancak zor bir kararla karşı karşıya mısınız: ne tür bir hosting seçmelisiniz? Çeşitli seçeneklerle, aklınızdaki web sitesi için hangisini seçeceğinizi belirlemek zor olabilir. Gelin, hosting paketlerinin hangi hizmetleri içerdiğine birlikte göz atalım.

Her web sitesinin sanal bir "eve" ihtiyacı vardır. İnternet üzerinden web sitenize erişmek isteyen herkes bir hosting şirketine sunucuda yer için ödeme yapar.  Web sitemi kişisel bilgisayarımda barındıramaz mıyım diye düşünebilirsiniz. Bazı insanlar kendi web sunucularına sahip olsalar da, bir firmayla uzaktan barındırma, ortalama bir kişinin karşılayamayacağı birçok avantaj sunar.

Hosting paketlerini kullanarak bir bulut planında barındırılan her web sitesine tahsis edilen kaynakları yönetebilir ve ayarlayabilirsiniz. İstediğiniz kadar barındırma paketi oluşturma ve bunları çeşitli bulut planlarında barındırılan web sitelerine atama özgürlüğüne sahipsiniz. Ancak, bir web sitesinde aynı anda yalnızca bir hosting paketi etkin olabilir.

Şirketinizin web sitesi için en iyi hosting paketini istiyorsanız bu konuda derinlemesine bilgi sahibi olmanız gerekir. Özetle, web sitenizin tüm verilerini sürekli olarak sunucularında depolayacak bir web hosting hizmetine ihtiyacı vardır. Bir kullanıcı web sitenize her eriştiğinde, tarayıcısı web barındırıcınızın sunucusuna bir istekte bulunur. Web siteniz daha sonra sunucu üzerinden kullanıcılara gösterilecektir.

Paylaşımlı hosting, bir web sitesinin sunucu depolama alanını diğer kişilerin web siteleriyle paylaşmasıdır. Bireyler ve küçük işletmeler arasında popüler bir barındırma seçeneğidir.  Neden mi? Çünkü uygun fiyatlıdır. 

Sunucu alanını yüzlerce başka web sitesiyle paylaştığınız için maliyeti de paylaşmış olursunuz. Paylaşımlı barındırma ile sitenizi yüksek fiyat olmadan çalışır hale getirirsiniz. Ancak kaynakları diğer web siteleriyle paylaştığınız için onların insafına da kalmış olursunuz.

Güvenilir hosting şirketleri ayrıca şu hizmetler sağlar:

Donanım arızası durumunda sürekli ve yedekli yedeklemeler,

Web sitenizi ve diğer dosyalarınızı yönetmenize yardımcı olacak cPanel gibi yazılımlar,

Hesabınızı kurmanıza ve yönetmenize yardımcı olacak müşteri desteği,

Sunucuların optimum verimlilikte çalışmasını sağlamak için iklim kontrollü ortamlar ve personel,

Sunucuların arızalara, dengesiz yüklere/bant genişliği kullanımına ve yetkisiz erişime karşı korunmasını sağlamak için 7/24 hizmet veren teknik personel.

Hosting firmaları genellikle şu hizmetleri türlerini sağlar:

Paylaşımlı Hosting

VPS (Sanal Özel Sunucular)

Özel Sunucular

Yönetilebilen WordPress Hosting.

Hosting Paketlerinde Bulunması Gereken Özellikler 

Yeni başlayanlar için paylaşımlı hosting en iyi seçenektir. En düşük maliyetli seçenek aynı zamanda kurulumu ve bakımı en basit olanıdır. Bloglar, kişisel web siteleri ve çok fazla trafik görmeyen veya çok fazla bant genişliği gerektirmeyen küçük işletme web siteleri için bu harika bir alternatiftir. Kullanıcıların cPanel'e erişimi vardır, bu da e-postaları yönetmelerini, veritabanlarını ve uygulamaları yüklemelerini, FTP kullanarak sunucuya ve sunucudan dosya aktarmalarını ve bant genişliği kullanımını takip etmelerini sağlar. Adından da anlaşılacağı gibi, paylaşımlı barındırma altında bir dizi barındırma hesabı tek bir sunucuda barındırılır.

Paylaşımlı hosting kullanırken, sunucu bakımı tamamen başka biri tarafından yapılır ve web siteniz yayına girdikten sonra kontrol paneline (cPanel) neredeyse hiç giriş yapmanız gerekmez. Ancak, sunucu alanını diğer müşterilerle paylaştığınız için, bazı trafik ve bant genişliği kısıtlamalarınız olabilir (dosya transferleri, video vb.). Paylaşımlı bir barındırma hesabına yükleyebileceğiniz veya değiştirebileceğiniz öğe türlerinde bazı kısıtlamalar vardır ve sitenizi yavaşlatabilecek trafik artışları yaşayabilirsiniz.

Bayi hosting, paylaşımlı hostingin başka bir şeklidir ve müşterilerinin web sitelerini uzun vadeli olarak koruyan web tasarımcıları ve geliştiriciler için iyi bir çözümdür. Bayi hosting paketleri temelde müşterilere hosting alanı satmanıza yardımcı olacak ekstra araçlara sahip paylaşımlı hosting hesaplarıdır. Kendi giriş bilgileriyle birden fazla cPanel hesabı oluşturmanıza olanak tanıyan Web Host Manager (WHM) kontrol paneli dahil olmak üzere daha yüksek bir kontrol seviyesine sahip olursunuz. Bayi paketinin sahibi olarak, müşteriye ana hesaba erişim izni vermeden yeniden satılan hesaba erişim izni verebilirsiniz. Ayrıca, müşterilere fatura kesmenize olanak tanıyan faturalama yazılımı Web Host Manager Complete Solution'ı (WHMCS) da kullanabilirsiniz.

Sanal Özel Sunucular, paylaşımlı hostinge göre çok daha fazla esneklik sağlayan, son derece yapılandırılabilir seçeneklerdir. Bir VPS sunucusu hala paylaşımlı bir ortamdır, ancak sunucu kaynaklarının tahsis edilme şekli farklıdır. VPS, sunucuların bakımını yapmak isteyen geliştiriciler, web yöneticileri ve satıcılar ile yoğun kaynak kullanan web siteleri için doğru seçimdir. VPS tek bir fiziksel sunucudur ancak birden fazla, ayrı sunucu olarak bölümlendirilmiştir. Paylaşımlı barındırmada, sunucudaki tüm web siteleri ve diğer veriler aynı kaynakları paylaşır, bu nedenle bir web sitesi çok fazla trafik yaşarsa, aynı sunucudaki diğerlerini etkileyebilir.

En güçlü kurumsal hosting seçeneği, en zorlu web siteleri için en iyi çözüm olan özel bir sunucudur. Paylaşımlı hostinge kıyasla, bir VPS veya tahsis edilmiş sunucu ile ek kurulum ve bakım sorumluluklarınız olacağını unutmayın. Özel bir sunucu kullanırken web sitenizin tamamen kendine ait bir sunucusu vardır. Çoğu durumda, çevrimiçi işletmeniz çok fazla internet trafiği alıyorsa, barındırma düzeyiniz olarak özel bir sunucuya ihtiyacınız olacaktır. Özel sunucu üzerinde tam kontrole sahip olacaksınız, bu da üzerinde özel uygulamalar çalıştırmayı düşünüyorsanız yararlı olabilir.

Ayrıcalıklı Kurumsal Hosting Paketleri Natro’da!

Hosting promosyonları ve uygun hosting maliyetleri ile indirimli hosting alma seçeneğiniz bulunmaktadır. Bu fırsatı kaçırmayarak WordPress hosting konusunda şimdi tasarruf edebilirsiniz. Web sitenizi en uygun hosting fiyatlarıyla hemen başlatın. Natro E-Ticaret hosting tarafından sunulan paketler, web sitelerinin başlatılmasına yardımcı olanları içerir. E-ticaret hosting paketleri ile mobil uyumlu online mağazanızı kolayca yönetebilir, sınırsız sayıda ürün ekleyebilir ve hemen yayına alabilirsiniz. Natro'ya kayıtlı alan adlarınızı "Satılık Alan Adı Platformu”nu kullanarak 1.000 dolara kadar güvenli bir şekilde satabilirsiniz. Hemen hosting fiyatları hakkında bilgi alın, size en uygun planı seçerek işe başlayın!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.