2023 LGS Hazırlıkta Dersigo.com Yanında!

2023 LGS Hazırlıkta Dersigo.com Yanında!

LGS Hazırlık sürecinden LGS sınavından başarılı olmak ve iyi bir liseye yerleşmek için emek vermek gerekir. Her şeyden önce LGS taban puanları öğrenilmelidir. Alelade bir şekilde sınava hazırlanmak ve sonucunda iyi bir liseye yerleşmeyi ümit etmek olmaz. En başından beri kendinizi motive edip nasıl çalışacağınıza karar vermelisiniz. LGS konuları araştırıp önceki yılların çıkmış sorularına bakabilirsiniz. Öncesinde diğer senelerin konu tekrarını yapmanız ve kendinizi geliştirmeniz gerekir. Derslerde eksikleriniz yoksa denemelerden daha yüksek alabilirsiniz. Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Matematik ve Yabancı Dil Dersleri için kendinize iyi bir program hazırlamalısınız. LGS sınavında ilk oturumda 50 ikinci oturumda 40 soru olmak üzere toplamda 90 sorudan sorumlu olursunuz. Bu sorulardan ne kadar doğru cevabınız olursa istediğiniz LGS tercih sonuçları ve istediğiniz lise o kadar güzel olacaktır.

LGS sınavına hazırlanırken bazı konulara dikkat etmelisiniz. Soru çözümü yaparken eksiğiniz olan konulara da yönelmelisiniz. Yabancı dilden sürekli aynı konuda yanlış yapıyorsanız bu yanlışınızı düzelttikten sonra dersi bitirmelisiniz. Yoksa yapabildiğiniz değil ama yapamadığınız konudan soru gelirse o sorudan alacağınız puanı da kaçırmış olursunuz. LGS sınavına çalışırken öğrenciler üniversiteye giriş sınavında olduğu kadar bilinçli olmaz. Çünkü iyi bir lisede eğitim görmenin önemini kavrayamaz. O yüzden de LGS ile ilgili destek almak da önemlidir. Daha önce sınava girmiş başarılı kişilerin neler yaptığını ve nasıl çalıştığını öğrenebilirsiniz. LGS denemeleri yapıp sürekli kendinizi kontrol etmelisiniz. Çünkü genel olarak sınavdan nasıl alacağınızı görmek sizi motive eder. Eğer çok çalışmıyorsanız düşük puan yaptığınızı görünce çalışma saatlerinizi artırabilirsiniz. Sınava iyi hazırlanmak için denemeler size yol göstericidir. Özellikle geçmiş yılların çıkmış sorularından deneme yaparsanız sınav mantığını da anlarsınız. Yorum soruları mı yoksa bilgi soruları mı geldiğini geçmiş yılların sorularını çözerek öğrenebilirsiniz.

LGS sınavına iyi bir şekilde hazırlandığınızda karşılığında iyi puan da alırsınız. LGS puan hesaplama tercihinizde etkilidir ve yüksek puan almanız gerekmektedir. LGS yerleştirme sonuçları açıklandığında istediğiniz liseye gitmiş olmak sizi ve ailenizi gururlandırır. İyi bir şekilde hazırlanmak ve motivasyonu kaybetmemek adına kendinizi sınava adapte edin. Okulda aldığınız eğitimlerle yetinmeyip eğitim desteği alın.

Dersigo.com üzerinde LGS hazırlık setlerinin yanı sıra TYT Hazırlık setlerine de yer verilmiştir. Siz de TYT oturumuna hazırlanmak için bu setleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca YKS sınavı için de sitemiz üzerinde YKS Hazırlık setleri yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.