SASA'nın Dürüst Patronu İbrahim Erdemoğlu Kazandıra bilecek mi? BORSA TABİRİYLE 'Ayılar mı yoksa Boğalar mı kazanacak?'

SASA'nın Dürüst Patronu İbrahim Erdemoğlu Kazandıra bilecek mi? BORSA TABİRİYLE 'Ayılar mı yoksa Boğalar mı kazanacak?'
Gaziantep'in gururu Erdemoğlu ailesinin sahibi olduğu 'SASA'da resmen küçük yatırımcı için savaş sürüyor! Erdemoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu resmen geçen günlerde 'SASA'ya yatırım yapan küçük yatırımcılara destek çıkmak için açıklama yapmıştı...

Borsa İstanbul'da yatırımcıları Gaziantepli Erdemoğlu Holdingin Sahibi olduğu Sasa Polyester hisseleriyle yatıp kalkıyor!  Erdemoğlu holding tarafından SASA POLYESTER satın alınmıştı! Erdemoğlu yönetim kurulu başkanı İbrahim Erdemoğlu geçen günlerde SASA POLYESTER''İN Borsa İstanbul'da  bu kadar aşırı oynaklık olmasından  rahatsızlığını açıklamıştı ve küçük yatırımcılara zarar vereceği konusunda uyarmıştı! Borsa İstanbul'un HAREKETLİ HİSSE SENEDİ, SASA'da teknik olarak retestden sonra düşen kama formasyonu oluşmuş durumda! Sıkışan 'SASA'  dirençten yukarı 190 liraya mı  ATH'ne mi (Tüm Zamanların En Yüksek Değeri)  yükselecek yoksa destekten aşağı düşerek  50-60 liraya mı inecek; Önümüzde zaman içerisinde  göreceğiz? Yatırımcıların dikkatli olması gerek bir dönemdeyiz. 

Retest Nedir?
Kısaca, fiyatta yaşanan bir geri çekme hareketidir diyebiliriz. Bu hareketten önce kırılan bir formasyon yapısı veya destek – direnç vardır (bknz: Destek ve Direnç Nedir? Nasıl Tespit Edilir?). Bu kırılımdan sonra fiyat geri çekilme yaşayarak, kırdığı yapıyı test eder ve daha sonra hareketine devam eder. Retest hareketi, kırılımı kaçıran yatırımcılara işleme giriş için fırsat vermektedir.  Throwback ve Pullback olmak üzere 2 çeşidi bulunmaktadır.

Throwback: Direnç bölgelerinin kırılımından sonra yaşanan harekete verilen isimdir. Burada bir direnç kırılımı gerçekleşir ve sonrasında fiyat kırmış olduğu dirence gelerek kırılımı onaylar, yükselişine devam eder. Bu durum bizlere kırılan bir direnç bölgesinin daha sonra destek bölgesine dönüşebileceğini göstermektedir. Direnç kırılımının ilk anını kaçıran yatırımcılar, throwback ile işleme dahil olabilir ve long işlem açabilirler (bknz: Long İşlem Nedir? Nasıl Long İşlem Açılır?). Throwback gerçekleşirken işlem hacmi düşük olmalıdır. Eğer throwback esnasında işlem hacmi yüksek ise bu durum, bir retest hareketinin değil trend değişikliğinin göstergesidir. Bir throwback hareketinin örneğini aşağıdaki görselde görebilirsiniz.

Pullback: Bu durum ise destek bölgelerinin kırılımından sonra yaşanan harekete verilen isimdir. Burada bir destek kırılımı gerçekleşir ve sonrasında fiyat kırmış olduğu desteğe gelerek kırılımı onaylar, düşüşüne devam eder. Bu durum bizlere kırılan bir destek bölgesinin daha sonra direnç bölgesine dönüşebileceğini göstermektedir. Destek kırılımının ilk anını kaçıran yatırımcılar, throwback ile işleme dahil olabilir ve short işlem açabilirler (bknz: Short İşlem Nedir? Nasıl Short İşlem Açılır?). Pullback gerçekleşirken işlem hacmi düşük olmalıdır. Eğer pullback esnasında işlem hacmi yüksek ise bu durum, bir retest hareketinin değil trend değişikliğinin göstergesidir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.