Yüksek Performans Vanaları Çeşitleri Nelerdir?

Yüksek Performans Vanaları Çeşitleri Nelerdir?

Endüstride en sık kullanılan vana tipi kelebek vana, yüksek performans vana olarak bilinir. Kelebek vanalar açma, kapama ve debi ayarlarında kullanımı ile yaygındır. Kontrol vanaları olarak kullanılan yüksek performanslı kelebek vanalar, sızdırmazlığı önleyerek yüksek ve düşük basınçlarda kontrolü sağlar. Bu kategoride yer alan yüksek performans vanaları; sıvı, gaz, buhar tanecikli veya viskoz gibi farklı tipteki akışkanların kontrol edilebilmesi için kullanılan vana çeşididir. Çift yönlü sızdırmazlık sağlayan yüksek performans vanaları düşük basınç kaybı ile çalışır.

Küçük hacmi ve hafifliği nedeniyle her yere takılabilen yüksek performans kelebek vanaların birçok çeşidi bulunmakta olup iki yönlü basınç farkına karşı sistemi koruyarak yüksek sızdırmazlık özelliği ile sistemin güvenle çalışmasına olanak sağlar.

Yüksek performans vanaları çeşitleri şöyle sıralanabilir;

Wafer tip kelebek vana: İki flanş arasına bağlanmış olan çift yönlü basınç uygulayan akışkanların basınç farklarından sistemi koruyan vana modeline wafer tip kelebek vana adı verilir. Yüksek sızdırmazlık özelliği ile en çok tercih edilen yüksek performans vanaları çeşitleri arasında yer alır.

Aktüatörlü kelebek vana: Sistemin otomatik açılıp kapanabilmesi için kullanılan ve daha büyük hacme sahip olan yüksek performans vana çeşididir.

Çift flanşlı kelebek vana: Hem düşük sıcaklıklar altında hem de yüksek sıcaklıklarda akışkanların kontrolünü sağlamak amacıyla kullanılan yüksek performans bana çeşidi olarak bilinir.

Hidrolik kelebek vana: Tahrik işlemini hidrolik güç ünitesi yardımı ile sağlayan, herhangi bir acil durumda kendiliğinden devreye giren, akış hızında yükselme olduğu fark edildiğinde sistemi güvende tutan yüksek performans vana çeşidine hidrolik kelebek vana adı verilir.

Lug tipi kelebek vana: Üç parçalı vana görünümüne sahip bağlantı tipine göre kendi içerisinde ayrılan yüksek performanslı vana türüne lug bana adı verilir. Lug tipi vanalar tesisatın her bölgesine monte edilebildiği gibi tesisatın sonunda kullanılabilmesi açısından avantajlı hale gelir.

Diğer vanaların fiziksel sınırlarına ulaşması halinde yüksek çalışma basınçları ve aşırı sıcak akışkanlar için yüksek performans vanaları ideal çözümler üretir. Yüksek performans vanalara https://smstork.com/ adresi üzerinden erişebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.