Çamaşır Makinesi Çalışmama Nedenleri ve Çözümleri

Çamaşır Makinesi Çalışmama Nedenleri ve Çözümleri

Gündelik yaşamımızın vazgeçilmez kullanım araçlarından biri çamaşır makinesidir. Sağlığa uygun bir yaşam standardının sağlanmasında en önemli rolü bu araçlar üstlenir. Çalışmadığında yaşam kalitemiz açısından büyük sorunlara neden olur. Çamaşır makinesinin çalışmamasına sebep olan birçok etken bulunuyor. Bununla birlikte Çekmeköy Arçelik Servisi aranmadan önce bir takım kontrollerle, basit hataların önüne geçilebilir. Hatta bazı bilgilere sahip olmak, ne zaman servisi aramanız gerektiği konusunda da yardımcı olacaktır.

Çamaşır makinesi çalışmama nedenleri arasında, motor arızası, elektronik aksamda yaşanan sorunlar, elektrik ya da su şebekesinden kaynaklı sorunlar bulunuyor. Çeşitli kullanım ve kurulum hataları ya da sadece basit bir hortum hatası da makinenizin çalışmasına engel olabilir

Çamaşır Makinesi Çalışmıyorsa Ne Yapılmalıdır?

Öncelikle makinenizin, fişinin takılı olduğu prizin kontrol edilmesi gereklidir. Başka bir elektronik cihaz takılarak şebekede bir sorun olup olmadığı kolaylıkla anlaşılabilir. Su boşaltma hortumunun yerinden çıkıp çıkmadığı ya da, üzerine baskı uygulayan bir cisim olup olmadığı kontrol edilmelidir. Makinelerde bulunan çocuk kilidi ve yıkama kapasitesinin üzerinde çamaşır konulmadığı tespit edilmelidir. Ön kapağın tam kapandığından emin olunmalıdır. Su şebekesinde kesinti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Makinenin filtresinin temiz olup olmadığına bakılmalıdır. Tüm bu kontrollerden sonra da makineniz çalışmıyorsa, Ümraniye Arçelik Servisi yetkilerine başvurmanız gerekmektedir.

Bazen elektrik şebekesinde yaşanan kesintiler ve voltaj dengesizlikleri nedeniyle de makine çalışma konusunda sorun yaşayabilir. Program iptali, düşük ya da yüksek voltaj nedeniyle, cihazın kendine korumaya alması durumu yaşanabilir. Böyle durumlarda makine otomatik olarak kendisini korumaya alabilir.

Motor Arızası Nasıl Anlaşılır?

Çamaşır makinesi motorunda bir arıza oluştuğunda, ya hiç tepki vermez ya da düşük ölçekli bir ses çıkmasına rağmen makine çalışamaz. Ancak motor arızasından şüphelendiğiniz durumlarda, makinenizi daha fazla çalıştırmadan hemen Pendik Arçelik Servisi teknik personellerine başvurmanız önemlidir. Oluşan arızanın büyümeden engellenmesi için, çalışmama durumuyla karşılaştığınızda mutlaka teknik personel başvurmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede onarım hem daha süratli hem de daha az masraflı şekilde çözümlenebilir. Arızalı bir motorla, makineyi ısrarla çalıştırmaya çalışmak, motorun tamamen yanmasına neden olabilir. Bu durumda motor değişimi yapılması gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.