Raif İnan: Tam Entegre Atık Bertaraf Tesisi Avrupa’da bir ilk! 3 kat daha fazla enerji verimliliği sağlıyor

Raif İnan: Tam Entegre Atık Bertaraf Tesisi Avrupa’da bir ilk! 3 kat daha fazla enerji verimliliği sağlıyor

Raif İnan: Tam Entegre Atık Bertaraf Tesisi Avrupa’da bir ilk! 3 kat daha fazla enerji verimliliği sağlıyor Aira Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan ve Prof. Dr. Murat Doğru GCL gazlaştırma teknolojisinin uygulandığı Trabzon-Rize “Tam Entegre Atık Bertaraf Tesisinin Avrupa’da bir ilk olma özelliğine sahip olduğunu açıkladı. Raif İnan bu yöntemin atıkları yakmaya göre en az 3 kat daha fazla enerji verimliliği sağladığını belirtti. Bu temiz ve yenilikçi teknoloji ile yaklaşık 1 ton atıktan 1 MW elektrik üretilebiliyor. 

 

Günümüz dünyasının en kritik sorunlarından biri olan atıkların enerji sektörü için değerlendirilmesi, devrim niteliği taşıyan bir faaliyet olarak göze çarpıyor. “Biyokütle ve Atık Gazlaştırma” alanında kendi patentli teknolojisini geliştirdiklerini açıklayan Aira Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan ve Prof. Dr. Murat Doğru, bu teknolojiyi 6 ayrı projeye birden uyguladıklarını açıkladı. Bu projelerden biri de Trabzon ve Rize’de mevcut olan atıklar için uygulamaya konuluyor.

RAİF İNAN: BU YÖNTEMLE 3 KAT FAZLA ENERJİ VERİMLİLİĞİ SAĞLIYOR

Aira Group Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan ve Prof. Murat Doğru; patentini aldıkları gazlaştırma teknolojisini öncü uygulamasını Trabzon’da yürüttüklerini bildirdi. Aynı zamanda Trabzon ve Rize atıklarının dönüştürülmesi için kurulan “Tam Entegre Atık Bertaraf Tesisi” Avrupa’da bir ilk olma özelliği de taşıyor. Bu tesise gelen evsel ve endüstriyel atıklar dönüştürülerek, gündelik hayatta ihtiyaç duyulan enerji elde ediliyor.

Dönüştürme uygulamasına başlarken ilk olarak Trabzon ve Rize’deki evlerden ve fabrikalardan ortaya çıkan çeşitli atık türleri, Tam Entegre Atık Tesisi’ne getirilerek ayrıştırma işlemine tabii tutuluyor. Bu işlemin uygulandığı atıklar, geri dönüşüme uygun hâle geliyor.

Tesiste gerçekleştirilen en önemli adım ise dönüştürülen ürünlerin nem oranları ayarlandıktan sonra enerjiye çevrilmeleri oluyor. Atık tesisi, 12,8 MWh’lik elektrik üretim kapasitesine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Bu kapasitede bir üretim, yaklaşık 45 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanabilmesi anlamına geliyor.

Hem çevresel etkenler hem verimlilik hem de maliyet açısından fark yaratan bu temiz ve yenilikçi teknoloji ile yaklaşık 1 ton atıktan 1 MW elektrik üretilebiliyor.

Bu yeni teknolojiye ve dönüşüm sürecinin artılarına değinen Raif İnan, “Bu yöntem, atıkları yakmaya göre en az 3 kat daha fazla enerji verimliliği sağlıyor. Biyokütle ve Atık Gazlaştırma teknolojisi ile farklı sektörlerin büyük ihtiyaçlarından biri olan biyokömür ve aktif karbon gibi önemli geri kazanımlar da söz konusu oluyor.’’ ifadelerini kullandı. Anahtar kelime: Aira Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan, Raif İnan, Raif İnan kimdir, Raif İnan Biyokütle ve Atık Gazlaştırma, . Raif İnan projeleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.