Şeffaf Diş Teli Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Şeffaf Diş Teli Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ortodontinin başlangıçta odak noktası tamamen dişleri düzeltmek iken artık teknolojideki gelişmeler, hastaların sadece tedavi sonrasında değil tedavi sırasında da estetiğine odaklanan seçeneklerin yaratılmasına olanak sağlamıştır. Bu seçeneklerden biri şeffaf diş telleridir. Bu tedavi şekli bazen görünmez tel veya şeffaf diş telleri olarak adlandırılabilir.

Geleneksel metal diş tellerini duymuşsunuzdur. Şeffaf diş telleri tamamen bu bu geleneksel işlemin dışında dişlerin rengine uygun şeffaf veya “görünmez” materyallerle oluşturulan yenilikçi bir çözümdür. Genellikle sadece diş rengine uydukları için değil, aynı zamanda renk zamanla değişmediği için seramik veya safirden yapılırlar ve bu malzemeler oldukça dayanıklıdır. Şeffaf diş tellerinin nasıl göründüğünü merak ediyorsanız tıpkı sizin dişleriniz gibi göründüğünü söyleyebiliriz.

Dişlerinizi düzeltmek için şeffaf diş telleri seçmeniz gerekip gerekmediğini merak mı ediyorsunuz? Diş hekimleri, diş teli takma konusunda biraz daha ihtiyatlı olmak istediğinizde bunun harika bir seçim olduğunu söylüyor. Yaşam tarzınıza uygun bir tedavi şeklini tercih etmeniz gerçekten önemlidir. Çünkü diş teli taktıktan sonra bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekebilir.

Şeffaf diş teli kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

Şeffaf plaklarınızı yemek yeme ve diş fırçalama saatleri dışında günde en az 20 saat takmaya özen göstermelisiniz.

Şeffaf plaklarınızı kutusuna yerleştirirken üst üste koymak plağa zarar verebilir. İç içe geçecek şekilde plak kutusuna yerleştirmeye dikkat etmelisiniz.

Şeffaf plaklarınız takılıyken sıcak olmayan içecekler tüketmemeye özen göstermelisiniz.

Şeffaf plaklar takılıyken atıştırmalık dahi olsa hiçbir şey yemeye özen göstermelisiniz.

Yemeğinizi yedikten sonra dişlerinizi fırçalamanız ve sonrasında plağınızı takmanız, plağınızın renklenmesinin ve koku yapmasının önüne geçer. Bunun için diş temizliğine dikkat etmelisiniz.

Şeffaf diş teli tedavisi hakkında merak ettikleriniz için https://www.canerbalta.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.