Eyüp Sabri Göncü : “En İyi Üniversiteler Biyoteknolojiye Yöneliyor”

Eyüp Sabri Göncü : “En İyi Üniversiteler Biyoteknolojiye Yöneliyor”

Günümüzde teknoloji hızlı bir şekilde ilerleme kaydederken buna bağlı olarak eğitim alanında ihtiyaç duyulan bölümler de aynı hızda ilerleme kaydediyor. Bu sebeple günümüzde ve yakın gelecekte bu bölümlere hakim olabilmek son derece mühim.

Dünyada genelinde bitkisel üretim, gıda, hayvancılık, çevre ve enerji alanları ile aşı ve ilaç yapımını kapsayan sağlık alanında biyoteknolojik çalışmalar da büyük artış yaşanırken, pek çok üniversite ve kurum da biyoteknolojiye yüksek önem veriyor. Bu alanda dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk dört üniversitenin Amerika’dan olması söz konusu ülkenin biyoteknoloji alanında yaptığı çalışmalar neticesinde bu alanda daha da ileriye gitmesini sağlayacağını gösteriyor. Liste başında Harvard Üniversitesi yer alırken, ikinci sırada MIT Üniversitesi, üçüncü sırada Stanford Üniversitesi, dördüncü sırada ise Kaliforniya Üniversitesi var. Biyoteknoloji alanında eğitim veren okullar sıralamasında listenin beşinci sırasında Danimarka Teknik Üniversitesi, altıncı sırasında ise İngiltere’de bulunan Cambridge Üniversitesi yer alıyor. Listenin ilk 10 üniversitesi arasında Çin’in tek eğitim kurumuyla, Harbin Üniversitesi’yle yer alması dikkat çekiyor.

Ülkemizde özellikle son yıllarda bu alandaki akademik çalışmaların artmasına, üniversitelerdeki ilgili bölümlerin sayısının fazlalaşmasına rağmen gelecekte artacak ihtiyaçları karşılayabilmesi için daha fazla üniversitenin bu programı açması bekleniyor.

Bu alanda nitelikli biyoteknolojik ürünleriyle Dollvet Biyoteknoloji gibi ülkemizin önde gelen firmaları uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekiyor. Modern alt yapısıyla Dünya standartlarında üst düzey biyoteknolojik ürünler üreten Eyüp Sabri Göncü yönetimindeki Dollvet Biyoteknoloji uzman kadrosuna ve sektöre yeni nesil çalışanlar kazandırmanın üzerinde hassasiyetle duruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.