Antep Fıstık Ezmesi Tüketmenin Faydaları

Antep Fıstık Ezmesi Tüketmenin Faydaları
Antep fıstık ezmesi oldukça yüksek oranda protein ve lif içeren bir üründür.

Ülkemiz pek çok ürünün yetiştiği son derece bereketli topraklara sahiptir. Özellikle Gaziantep ve Siirt bölgesinde yetişen fıstık tarımsal değerinin yanı sıra ekonomik değer olarak da ön plana çıkmaktadır. Yurtiçinde oldukça yoğun bir şekilde kullanılan fıstık, yurtdışına da ihraç edilmektedir.

Fıstık doğal olarak tüketilebildiği gibi farklı formlarda da tüketicinin beğenisine sunulmaktadır. Özellikle Antep fıstık ezmesi pastacılık sektöründe yoğun olarak kullanılmakta ve kahvaltılık ürünler arasında da beğenilerek tüketilmektedir.

Antep Fıstığı

Antep fıstığı özellikle Gaziantep yöremizde üretilmekte ve dünyanın pek çok noktasına ihraç edilmektedir. Pastacılık ve tatlı sektöründe yoğun olarak kullanılan Antep fıstığı, kuruyemiş olarak tüketilirken çeşitli formlarda kahvaltılarda da tüketilmektedir. Son derece iyi bir antioksidan olan Antep fıstığı aynı zamanda doymamış yağ içermesi ile de kolesterolün azaltılmasına da yardım etmektedir. Fıstık içeriğinde yer alan B1 vitamini, B6 vitamini, B2 vitamini, A vitamini, C vitamini, E vitamini, bakır, fosfor, kalsiyum, magnezyum, demir, potasyum, protein ve lifler ile insan sağlığına da son derece faydalı bir üründür. Özellikle kalp ve damar sağlığı için son derece faydası bulunan ürün için alerjisi olanlar ve kronik hastalığı bulunanlar doktorlarına başvurarak tüketmelidir.

Antep Fıstık Ezmesi Tüketmenin Faydaları

Antep fıstık ezmesi oldukça yüksek oranda protein ve lif içermektedir. Bağışıklığın güçlendirilmesi noktasında son derece katkı sağlamaktadır. Kolesterolü dengeler, cilt sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

Antep fıstık ezmesi içeriğinde hiçbir şekilde hayvansal yağ ve katkı yer almamaktadır. Son derece lezzetli ve doğal bir üründür.

Antep fıstık ezmesi, vücut direncinin artırılması ve bağışıklığın artırılması noktasında son derece katkı sunmaktadır. İçeriğinde yer alan doymamış yağ nedeni ile kalp sağlığına da katkı sağlamaktadır. Kan şekerinin dengelenmesinde ve tip 2 diyabet hastalığının önlenmesinde oldukça faydalıdır. Güçlü bir antioksidandır.

Fıstık ezmesi vücutta yer alan iltihabın azaltılması noktasında yararlı olmaktadır. Aynı zamanda boğazdaki iltihabı azaltarak balgam sökücü özelliği bulunmaktadır.

Fıstık Ezmesi Ne Kadar Tüketilmelidir?

Fıstık ezmesi kararında tüketilmesi gereken ürünler arasında yer almaktadır. Fıstık ezmesinin aşırı bir şekilde tüketilmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

Kronik rahatsızlığı bulunanlar ve alerjik bünyeye sahip olan kişiler doktoruna danışmadan bu ürünü tüketmemelidir. Ayrıca aşırı fıstık ezmesi tüketimi cilt üzerinde sivilcelenmelere neden olabildiği gibi kilo almaya da yardımcı olabilmektedir. Hamile bayanlar kesinlikle doktoruna danışmadan aşırı bir tüketimde bulunmamalıdır. Bebek sağlığı için bu durum oldukça önemlidir.

100 gr Antep fıstık ezmesinin içeriğinde 573 kalori yer almaktadır. Aynı zamanda 23,5 gr protein ve 11,5 gr lif yer almaktadır. Orijinal bir şekilde üretilmesinden dolayı şeker oranı son derece düşüktür.

Hiçbir şekilde aşırıya kaçılmadan tüketilmesi gereken Antep Fıstığı ve Antep Fıstığı ürünlerine https://meraykuruyemis.com.tr/ internet adresi üzerinden ulaşmak mümkündür. Aynı zamanda ilgili ürünler ve daha pek çok ürün hakkında bilgi almak mümkün olmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.