Seyahat Sağlık Sigortası Nedir? Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir? Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Seyahatler her adımın planlandığı keyifli aktiviteler. Ulaşım ve konaklama için gerekli rezervasyon işlemleri yapıldıktan sonra yolculuklarda olası bir sorun çıkmaması herkesin beklentisi. Ancak problemsiz bir seyahat için en önemli konulardan biri seyahat sağlık sigortası ile yola çıkmak. Ethica Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Akyol, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Seyahat sağlık sigortası nedir?

Seyahat sağlık sigortası bazı ülkelere yapılan seyahatlerde zorunlu tutulabiliyor ve birçok kişi, seyahat sigortasını zorunlu bir sigorta olarak görüyor. Bununla birlikte seyahat sağlık sigortası zorunlu olmayan ancak seyahat sürecinde birçok güvence sunan bir poliçedir. Seyahat sağlık sigortası nedir dendiğinde, yanıt olarak seyahat sürecinde, yatarak ya da ayaktan tedavi gereksinimlerinin güvence altına alınması yanıtı verilebilir. Seyahatlerde gelişebilecek olası kaza ve hastalıklar ciddi sorunlar doğurabiliyor. Hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatlerde, nereye giderseniz gidin sağlık hizmetlerinden sorunsuz bir şekilde faydalanmanızı sağlayan seyahat sağlık sigortası, bu yönüyle birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

Yurtdışı seyahat sağlık sigortasının kapsamı nedir?

Yurtdışı seyahat sağlık sigortası, geniş kapsamıyla yurt dışı seyahatine çıkacaklar için çok faydalı bir teminat. Türkiye içinde, hemen her şehirde belli seviyede sağlık hizmeti alınabiliyor. Ancak özellikle yurt dışı seyahatleri, sağlık hizmeti almanın sorun olabileceği bir seyahat türü denebilir. Yurtdışı seyahat sigortası hizmeti almanın birçok avantajı söz konusu. Yurtdışında yaşanabilecek kazalarda, hastalıklarda bu sigorta türünün barındırabildiği teminatlar şöyle:

Ayakta ya da yatarak tedavi

Taburcu ya da vefat durumunda Türkiye’ye nakil

Aile üyelerinin konaklaması ve nakli

İlaç gönderimi

Ferdi kazalar

Hastalık kaynaklı olarak yurtdışında kalış süresinde uzatma

Bu gibi teminatlara ek olarak gıda zehirlenmesi, erken dönüş masrafları, tedavi kaynaklı olarak konaklamanın uzaması, hukuki danışmanlık ve nakit avans gibi teminatlar da yurtdışı sağlık sigortası içinde yer alabiliyor.

Seyahat sağlık sigortası fiyatları ne kadar?

Sorunsuz ve keyifli bir seyahat için önemli bir güvence sunan seyahat sağlık sigortası, kapsamı çok değişken olabilen bir poliçe türü. Bu nedenle 2022 ve önümüzdeki yıllar için seyahat sağlık sigortası fiyatlarında belli bir aralık söz konusu olamıyor. Sigorta fiyatlarını etkileyen kriterlere bakıldığında teminat limitleri ilk sırada yer alıyor. Uygun fiyatlı bir sigorta yaptırmak isteyenler, teminatları ve limitleri sınırlı tutarak bunu elde edebilir. Sigortanın kapsamının geniş olması da elbette ki sigortanın fiyatını etkiliyor.

Uygun fiyatlı ve geniş kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası almak için, online olarak seyahat sigortası teklifi alınabilir. Farklı teminat kapsamları sunan paketleri incelemek ve başvurmak için, kişisel bilgilerinizle sigorta danışmanıyla iletişime geçmeniz yeterli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.