Popüler Yurtiçi Kayak Tatili Rotaları

Popüler Yurtiçi Kayak Tatili Rotaları

Ülkemiz kış turizminde de oldukça zengin bir yelpazeye sahiptir. Kayak tatili yapmayı tercih edenler için de pekçok alternatif sunmaktadır.

Ülkemiz kış turizminde de oldukça zengin bir yelpazeye sahiptir. Kayak tatili yapmayı tercih edenler için de pekçok alternatif sunmaktadır. Kasım Aralık aylarının gelmesiyle beraber sezonu açılan kayak tatili kış aylarında tatil yapanları oldukça heyecanlandırmaktadır. Kayak tatili denildiğinde ilk lokasyonlar ise Uludağ, Kartalkaya, Erciyes, Bolu, Davraz ve Sarıkamış gibi seçenekler olmaktadır. Uzun soluklu bir kayak tatili planlayabileceğiniz gibi günübirlik turlarla da kar tatilinin tadını çıkarmanız mümkündür. Sevdiklerinizle unutulmaz bir kış tatili yapmak ve beyazlar içerisinde tüm stresinizden ve şehrin yoğunluğundan uzaklaşacağınız tatili TatilBudur’un avantajlarıyla kolayca planlayabilirsiniz. 

Uygun Fiyatlı Kayak Merkezleri Nerelerdir?

Kayak merkezleri her bütçeye ve seviyeye uygun seçenekler sunmaktadır. Ilgaz, Kartepe, Çambaşı uygun fiyatlı kayak merkezi alternatifleri denildiğinde ilk akla gelen seçeneklerdir.

Uygun fiyatlı bir kayak tatili yapmak için erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilir ve tatilinizi Kasım Aralık aylarında planlayabilirsiniz. 

Popüler Kayak Otelleri Nelerdir

Hem pistlerin hem de konforlu bir tatilin büyük önem taşıdığı kayak tatilinde Popüler Kayak Otelleri denildiğinde Uludağ, Kartalkaya, Sarıkamış, Erciyes, Kartepe, Davraz, Ilgaz akla gelmektedir. Bu popüler lokasyonlar arasından en dikkat çekici olanı ise 2.543 metreyle Marmara Bölgesi’nin en yüksek zirvesi ünvanını kazanan Uludağ olmaktadır. Hem konforlu hem de dinamik bir tatil geçirmek isteyenler için imkanlar sunan Kayak Otellerinde gittiğiniz bölgenin kültürünü ve tarihini öğrenebileceğiniz gibi lezzetlerini de deneyimleme imkanı bulabilirsiniz. 

Uludağ Kayak Otelleri

Türkiye’nin en bilinen kayak otellerinden olan Uludağ Ekim ve Kasım aylarında kar yağışının başlamasıyla kapılarını açmaktadır. Uludağ Kayak Otelleri her bütçeye ve zevke uygun alternatifler sunmaktadır. Uludağ bölgesine günübirlik giderek de karın keyfini çıkarmanız mümkündür. Uludağ Kayak Otellerine giderek Mart ayının ortalarına kadar karın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Uludağ tatilinizde yanınızda bulundurmanızı önerdiğimiz eşyalar ise atkı, bere eldiven gibi sizi soğuktan koruyacak ürünler, güneş gözlüğü ya da kar gözlüğü ve nemlendiricileriniz olacaktır. Burada doyasıya eğlenmek için ve pistlere kolayca ulaşabilmeniz için skipass kartı edinmenizi öneririz. Ayrıca kendi imkanlarınızla Uludağ’a ulaşmayı amaçlayanlara ise araçlarında mutlaka zincir olması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Uludağ’da mutlaka teleferikle manzarayı izlemenizi, karda doğa yürüyüşü yapmanızı ve damak çatlatan sucuk ekmeğin eşsiz tadıyla buluşmanızı mutlaka öneririz.

Kartalkaya Kayak Otelleri

Aralık ve Nisan ayları içerisinde sezonunu yaşayan Kartalkaya Kayak Otelleri kışı unutulmaz bir deneyimle taçlandırmanız için sizleri bekliyor. Kartalkaya, Bolu ilinin Köroğlu Dağlarında bulunan bir kayak merkezidir. Ülkemizin güzide kayak merkezlerinden olan Kartalkaya’da kayağa özel pantolonunuzu, kalın kazaklarınızı, eldivenlerinizi ve berelerinizi yanınıza alarak gitmenizi öneririz. Kartalkaya’da kışın çam ve gürgen ağaçlarının beyazlarla kaplandığı bölgede yapacağınız kar sporları sizi rüyada gibi hissettirecek. Kartalkaya’da kar motosikleti turu, snowboard ve dağ yürüyüşü yapma imkanı da bulabilirsiniz.

Sarıkamış Kayak Otelleri

Kayak denildiğinde akla gelen ilk lokasyonlardan olan Sarıkamış, gece kayağı yapmayı sevenlere eşsiz bir imkan tanımaktadır. Aralık ayı itibariyle sezonu başlayan Sarıkamış bölgesinin Nisan ayına kadar sezonu devam etmektedir. Sarıkamış Kayak Otellerinde konforlu ve beyaz manzaraya doyacağınız harika bir kış tatili gerçekleştirebilirsiniz. Sarı çam ağaçlarıyla etrafı çevrili olan kayak pistinde rüzgardan korunursunuz ve belirtmek isteriz ki bu bölgede çığ tehlikesiyle de karşılaşmanız mümkün değildir. 

Davraz Kayak Otelleri

Sezonunu Aralık ayında açan Davraz, Nisan ayına kadar kar sezonuna devam etmektedir. Davraz Kayak Otelleri’de bu sezon doğrultusunda Ocak-Şubat aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından rağbet görmektedir. Yeni öğrenenlere yönelik pistlerinin de mevcut olmasıyla buraya gelenlerin ve yeni kayak yapmayı öğrenmek isteyenlerin gözdesi olan Davraz’da çocuklarınızla kızak keyfi yapmanız da mümkündür. Davraz Kayak Otellerinde unutulmaz bir kış tatili için TatilBudur web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.