Boyadan Sonra Vernik Ne Zaman Uygulanır? Ne Sürede Kurur?

Boyadan Sonra Vernik Ne Zaman Uygulanır? Ne Sürede Kurur?

 Vernik, uygulanacak yüzeyin daha uzun vadede kullanımını sağlamak, parlak ve canlı yapısı ile estetik görünüm elde etmek amacıyla kullanılan bir çeşit koruma malzemesidir. Çeşitli kimyasal maddelerin birleşimi ile oluşan vernik, ahşap, metal ve otomotiv sektöründe sıkça kullanılmaktadır. Uygulama yapılan yüzeyi çevresel ve mevsimsel faktörlere karşı koruma sağlarken aynı zamanda yüzeyin dayanıklılığını arttırır. Özellikle otomotiv sektöründe yaygın kullanım alanı bulan oto vernik, arabaların boyasını korumak ve parlaklık sağlamak amacıyla tercih edilir. Oto vernik uygulaması yapıldıktan sonra, dikkatli ve özenli kullanım doğrultusunda uzun süreli kullanım sağlar. Çözücü ve kimyasal maddelere karşı dirençli olan oto vernik, uygulama yapıldıktan sonra 2 - 3 saat içinde kurur. Toplamda 15 gün içinde de tüm malzeme araba ile özdeşleşmiş olur.

Oto Verniklerin Yapışkan Gücü

Oto verniklerin yapışkan gücü son derece yüksektir. Araçların kaporta ve tampon bölümünde rahatlıkla kullanım yapılabilir. Yüksek örtücülüğü sayesinde yüzeydeki tüm kusurları gidererek zaman içerisinde oluşan deformasyon izlerini kapatır. Kullanışlı bir çözüm elde etmek amacıyla tercih edilen bu tip ürünler ile araçların kusursuz görünüme kavuşması sağlanabilir. Özel uygulama eğitimi gerekmeyen, pratik kullanıma sahip olan vernikleri, her birey rahatlıkla kullanabilir.

Verniklerin Faydaları Nelerdir?

Vernikler araç yüzeyini ilk günkü parlaklığına döndüren ve estetik görünüm kazandıran bir ürün olmasının yanı sıra aynı zamanda yüzey bakımı için oldukça fayda sağlamaktadır. Sıcak ve soğuk hava şartlarında araba yüzeyini koruyarak boyasının solmasını engelleyen vernikler, direnci yüksek dayanıklı ürünlerdir. Araç temizliği ve bakımı düzenli yapıldığı takdirde çok uzun zaman rahatlıkla kullanılabilir. Yoğun formüle sahip olması sayesinde aracın alacağı ince darbeleri tolere eder. Böylece küçük çizilmeler görünmez ve boyaya zarar vermez. Kaliteli oto vernikler aynı zamanda UV ışınlarına karşı da koruma sağlamaktadır.

Vernik Kullanılırken Özen Gösterilmesi Gereken Detaylar

Sadece ışıltılı bir görünüm elde etmek için değil, aynı zamanda araçların ihtiyacını karşılamak amacıyla da tercih edilen vernikler, uygulama yapıldığı sırada dikkatli kullanım gerekmektedir. Boya üzerine uygulanacak olan oto vernikler için ilk adım aracın temiz ve boyanın kurumuş olmasıdır. Uygulama esnasında fırça verniğe batırılır ve aynı yönde hizalanarak hareket ettirilir ve yüzey aynı hareketin tekrarı ile boyanır. İşlem bittikten sonra verniğin kuruması beklenilmelidir. Oto vernik kuruduğunda yüzey herhangi bir bezle temizlenmemelidir. Kuruma tamamen gerçekleştikten sonra araç güneş ve yağmur gibi farklı hava şartlarında rahatlıkla kullanılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.