Köpek Kulübesi Kullanım Alanları

Köpek Kulübesi Kullanım Alanları

 Patili dostlarımızın aileleri olarak onların en rahat olabildikleri alanlarda yaşatmak isteriz. Özellikle evin içerisinde yaşamayacak olan köpeklerimiz için köpek kulübesi seçerken dört mevsim de konforlu olarak barınabilecekleri bir kulübe olması gerektiğini biliyoruz. Açık alanda hayatlarını sürdürecek olan köpeklerimiz için tasarlanacak olan köpek kulübesi tabii ki öncelikle her hava şartına uyum sağlayabilecek, köpeğimizi olası hava koşullarından en az etkileyecek şekilde geliştirilmelidir. Varsayalım bir akşam yağmur yağdı ve bahçe zemini de çimlerden oluşuyor; elbette ki yağmur yağdığında bahçemiz çamurlaşacaktır ve bu durum köpek dostumuzun rahatsız olmasına yol açacaktır. Bu yüzden de tasarlanacak olan köpek kulübesi ne kadar kaliteli malzemelerle yapılırsa yapılsın aynı zamanda yere yakın olmaması için kulübenin zemin kısmına yükseklik eklenmelidir. Ayrıca konulan bu yükseklik sayesinde yerdeki böcek türlerinin köpek kulübesine ulaşımını zorlaştıracaktır. Yüksekliğin olması köpek kulübesini yağmur olaylarından, böceklerin yaklaşmasından koruyacağı gibi yaz aylarında havanın fazla sıcak olması sonucu bahçe zeminin de fazla ısınmasından köpeğimizin olumsuz etkilenmemesini sağlayacaktır. Tüm bunların yanında köpek kulübesi yapımında kullanılan ahşap malzemesi zamanla ahşabın çürümemesi ve böceklenmemesi için titizlikle araştırılarak seçilmesini gerektirir.

Köpek Kulübesi Boyutları ve Taşınabilirliği Hakkında

Birçoğumuz köpeklerimizi henüz onlar daha yavru iken sahipleniriz. Köpek kulübesini seçerken veya tasarlarken onların zamanla ve hızla büyüyeceklerini de göz önünde bulundurup kulübenin ölçülerini bedensel değişimlerine uygun olarak seçmeliyiz. Köpeğimiz yaşayacağı alan içerisinde dilediği gibi kendi etrafında dönebilmeli ve yattığında ise sıkışmış hissetmemelidir. Büyük ırk köpek sahibi ailelerimizin de akıllarında bir sorun kalmamasını belirterek istediğiniz ölçülerde köpek kulübesi büyük boy köpeklerimizin de rahat edebilmesi için tasarlanabilmektedir. Köpek kulübesinin ahşap malzemeden olması sayesinde yukarıdaki yazımızda bahsettiğimiz sorunların haricinde aynı zamanda hafif bir malzeme olması sebebiyle kolayca taşınabilmektedir. Ayrıca ürün geliştirilirken kulübenin zemin kısmına tekerlek de dahil ediyoruz. Yağmur yağdığında, fazla güneş alan yerde bulunduğunda veya başka bir yeri kulübe için daha uygun gördüğünüzde tekerleklerin varlığı sayesinde köpek kulübesinin yerini değiştirmek istediğinizde tek başınıza olsanız dahi kolaylıkla yer değişikliği yapabileceksiniz.

Köpek Kulübesi Fonksiyonları

Köpek sahibi ailelerimiz genel olarak köpek kulübesini evlerinin, ofislerinin bahçelerinde konumlandırırlar. Özellikle çim zemine sahip olan bahçelerde köpek kulübesinin varlığını sıklıkla görmekteyiz. Yazımızın tamamında bahsettiğimiz gibi köpek kulübesi ürünümüz geliştirilirken bahçeye uygunluğu temel baz alınmaktadır. Örneğin ürünümüzde pencere olmasını ve mama kabının kulübeye monteli olmasına da öncelik veriyoruz. Mama kabının konumu köpeğimiz içerideyken mama kabı içeride, dışarıdayken de mama kabı dışarıda olacak şekilde montelenmiştir. Böylece köpeğiniz içeriye girdiğinde mama kabı dışarıda kalmamış olacak, sizler de köpeğinizin mamaya ulaşımı konusunda endişe içerisine girmeyeceksiniz; çünkü köpeklerimiz her durumda mama kaplarına erişebilecekler. Köpek sahipleri olarak köpek kulübesi seçerken pencerenin de olması gerektiğini düşünmekteyiz ki kapı kapalıyken de içeriye gün ışığı girebilsin ve hava dengesi sağlanabilsin. Mandu’nun kaliteli ahşap malzeme kullanımı sayesinde herhangi seçtiğiniz ahşap köpek kulübesi içerisinde nem dengesini sağlanarak içerideki hava temiz kalacaktır. Ailelerimizin köpek kulübesi seçimi yaparken elbette önce köpek dostlarının rahatlığına uygun olarak tüm seçimlerini yaptıktan sonra da renk ve tasarım uyumu ile de ilgilendiklerini görmekteyiz. Köpek dostlarımızın rahatlığı kadar onların sorumluluklarını üstlenen ailelerimizin kullanım rahatlığını ve görünüş isteklerine de çok önem veriyoruz. Sizler de patili dostlarımıza barınacakları köpek kulübesinde özenle düşünülmüş konforu yaşatmak istiyorsanız hemen bizlerle iletişime geçebilir, aklınızdaki tüm soruları sorabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.