Datça Gezilecek Yerler

Datça Gezilecek Yerler

Muğla; yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en güzel tatil yerlerini bünyesinde barındırır. Datça; Muğla’nın bir ilçesidir. Burayı öne çıkaran çok sayıda detay mevcut! Her şeyden önce, eşsiz güzellikte bir denizinin olduğunu ifade edebiliriz. Ayrıca, doğal ve tarihi güzellikleri ile de fark yaratır. Datça; Bodrum veya Marmaris kadar popüler olmayabilir. Ancak, yine de sessiz ve sakin bir şekilde tatil yapmayı düşünenler için uygun bir adrestir. Bunun yanı sıra, bünyesinde bulunan Datça otelleri ile de farkını ortaya koyar.

Datça’da Ne Yapılır?

Datça; Akdeniz ile Ege’nin buluşma noktasıdır. Buraya geldiğiniz takdirde ilk olarak Datça’nın yöresel ürünlerini almak adına küçük bir gezintiye çıkmalısınız. Datça’nın bilhassa bal ve bademinin meşhur olduğunu söylemek gerekir. Siz de Eski Datça sokaklarında gezdiğiniz takdirde buraya özgü lezzetleri görme ve satın alma şansına erişebilirsiniz. Datça; hayallerinizdeki gibi bir yaz tatili adına en uygun adres! Bunun için tekne turuna çıkmayı düşünmelisiniz. Bu sayede, Datça’nın eşsiz güzellikteki koylarını görme şansına erişirsiniz. Hem Datça merkezdeki hem de Palamutbükü’ndeki tekne turlarına katılmanız mümkün!

Datça; faydalanmasını bilene çok güzel imkanlar sunuyor. Burayı özel kılan detaylardan birisi de Badem Çiçeği Festivali! Siz de her yıl Datça’da düzenlenen bu festivale katılabilirsiniz. Datça’ya Şubat ayında geldiğiniz takdirde bu festivale katılma ve güzel vakit geçirme şansına erişebilirsiniz. Ayrıca, bu dönemde Deveboynu Feneri’ne de çıkabilirsiniz. Datça; gün batımını olabilecek en iyi şekilde izlemek isteyenlere hitap ediyor. Bilhassa Knidos Antik Kenti’ne giderek hem Datça tarihi hakkında bilgi alabilir hem de burada biraz zaman geçirdikten sonra gün batımını izleyebilirsiniz.

Datça; deniz, kum ve güneş üçlüsünü olabilecek en iyi şekilde yaşamanızı da mümkün kılıyor. Bu noktada, yolunuz ilk olarak Palamutbükü’ne düşmeli! Datça’nın en popüler yeri olarak dikkat çeken Palamutbükü; birbirinden güzel koyları keşfetmek adına ideal bir adres! Son olarak, eski Datça sokaklarında gezmeden buradan dönmemelisiniz. Hatta, Can Yücel’in vefatından evvel yaşadığı evi de görebilirsiniz.

Datça Otelleri Tavsiyeleri

Datça; ziyaretçilerine konaklama açısından birbirinden güzel imkanlar vaat ediyor. Datça otelleri; erken rezervasyon yaptırmadığınız takdirde özellikle yaz aylarında kesinlikle yer bulamayacağınız konaklama seçenekleridir. Gelin, en iyi Datça otelleri hakkında bilgi verelim!

Payam Butik Otel: Burası her şeyden önce sessiz ve sakin oluşuyla dikkat çekiyor. Yalnızca yedi odalı olmasından dolayı kalabalık sevmeyenlere hitap ettiğini söylemek mümkün! Ayrıca, odalarda ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak araç gereçler bulunuyor.

La Petra Boutique Hotel Eski Datça: Eski Datça sınırları içerisinde bulunan bu otelin manzarasına hayran kalacaksınız. 12 odası ile hizmet veren bir yer olmakla beraber fiyatı da uygundur.

Flow Datça Surf & Beach Hotel: Balıkaşıran noktasında hizmet veren otelin farklı özelliklere sahip 38 adet odası bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.