Çiçek sepetinde hangi renk çiçekler daha çok kullanılır

Çiçek sepetinde hangi renk çiçekler daha çok kullanılır

Renk, insan hayatında zannettiğimizden daha büyük bir yeri olan devasa bir olgu. Dünyamızı paylaştığımız sevimli dostlarımızın birçoğundan daha fazla rengi ayırt edebildiğimiz ve onlara kıyasla gündüzleri daha net görebildiğimiz ise kanıtlanmış bir gerçek. Renk; doğayla uyumlanmamızın, onu nasıl kavradığımızın, kendimizi iyi hissetmemizin ve tüm görsel kodların kilit noktasıdır esasında. Bu yüzden bazı renkler kendimizi daha kötü hissettirirken bazıları ise neşelenmemizi sağlayabiliyor. Renkler tüm bunların yanında evrensel olarak geçerli psikolojik kodlara da sahip bu yüzden hediyeleşme de renklerin anlamlarına göre hediye seçmek çok önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada verilebilecek en renkli hediyelerden olan çiçek sepeti seçenekleri içinde en çok hangi renk çiçeklerin kullanıldığı da merak ediliyor. İşte en çok kullanılan çiçekler ve renkleri…

PEMBE: Hayal, Umut, Sevgi…

Çoğunlukla kız çocuklarının en sevdiği renktir pembe; son derece dişildir, hayalperesttir, açık tonları çocuksu olarak algılanırken koyulaştıkça güçlü, flörtöz bir anlam kazanır. Bir dönem erkek bebeklere pembe giydirildiğini, bunun onlara savaşçı ve eril bir güç sağlayacağını düşünüldüğünü biliyor muydunuz? Renklerin cinsiyeti yok. Çiçek sepetlerinde en çok kullanılan çiçek rengi olan pembe kırmızının dinamik enerjisini beyazın masumiyetiyle buluşturan, koşulsuz sevmenin rengi olarak karşımıza çıkıyor.

KIRMIZI: Aşk, Tutku, Enerji…

İlk bakışta direkt dikkati çeken kırmızı renk, çiçek sepetlerine dikkat çekici, enerjik, aşk dolu bir dokunuş sağlıyor. Tutkusuyla baş döndüren kırmızı en çok kullanılan çiçek renklerinden biri.

LİLA-MOR: Huzur, Asalet, Gençlik…

Lila, maneviyatı çağrıştıran maviyle kırmızının birleşiminden ortaya çıkan soluk bir mor tonu. Frekansı en yüksek rengin mor olduğunu biliyor muydunuz? Sepetlere gençlik veren bu renk, tatlı bir görünüm veriyor.

BEYAZ: Masumiyet…

Masumiyetin rengi olan beyaz aynı zamanda şık duruşuyla zarif bir görüntüyü garantiliyor.

SARI-TURUNCU: İletişim…

Sarı ve turuncu psikolojide iletişimi ve gençlik enerjisini simgeler. Çiçek sepetlerinde en çok kullanılan bu iki renk parlaklıklarıyla göz alıyor.

Rengarenk çiçek sepeti seçenekleri için https://www.tazecicek.com/ sayfasına göz gezdirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.