Neden Soru Sorarız?

Neden Soru Sorarız?

Sorular bir olayı veya sorunu akla getirir. Sormak hafızayla oynamak gibidir. Geçmişte yaşadığınız ve unuttuğunuz bir olayı hatırlamanıza yardımcı olur. Ya da tanıdığınız birinin sizinle benzer bir olay yaşadığını hatırlıyorsunuz. Bu, çözmeye çalıştığınız soru için kullanışlıdır.

Soru sormanın bir diğer altın avantajı da karşınızdaki kişiyi anlamanıza ve onunla empati kurmanıza olanak sağlamasıdır. Pek çok insan, sevgililerinin kendilerine soru sormasını ister. Başkalarının umursadığını hissetmelerini sağlar. Anlaşılmak ister insan. Bunu sadece sorunlarımızı çözmek için yapmıyoruz, kendimizi önemli hissetmek için yapıyoruz.

Canlılığı Nasıl Tanımlarız?

Hayatı tanımlaması zor olsa da, aşağıdaki özellikler ortaktır: yaşam genellikle çok karmaşık ve iyi organize edilmiştir. Hayat; çevreden enerji alıp dönüştürerek büyüme ve üreme fonksiyonlarına cevap verebilmektedir. Canlı organizmalar homeostaz sağlama eğilimindedir; başka bir deyişle, kendi iç ortamlarını tanımlayan parametreleri dengelemeye çalışırlar. Canlılar çevrelerine tepki verebilirler. Canlılar uyarıldıklarında tepki benzeri hareket ve davranışlar gösterirler ve gelişmiş şeylerde öğrenme gözlemlenir. Hayat tekrarlanabilir; çünkü mutasyonlar ve doğal seçilim yoluyla evrim bir tür kopyalama işlevi gerektirir. Canlılar gelişmek ve büyümek için tüketmek zorundadır; çünkü büyüme, biyokütleyi değiştirmeyi, yeni bir hayvan üretmeyi ve atıkları ortadan kaldırmayı gerektirir. Bir varlığın canlı sayılabilmesi için bu kriterlerin hepsini farklı şekillerde karşılaması gerekir. Örneğin, bir kristal büyüyebilir, dengeye ulaşabilir ve hatta uyaranlara tepki verebilir; ancak biyolojik sinir sistemi benzeri bir yapıdan yoksundur.

Başsağlığı Mesajı Nedir?

Vefat mesajları, ölen kişinin yakınlarına yazılan, acısını hafifletmek için yazılan mektuplardır. Çoğunlukla taziyeden önce yazılır ama derin anlamlar ve özlü sözler ekleyerek bir başkasının acısını hafifletmeye çalışır.

Ölen kişinin yakınlarına acı bir günde acılarını paylaşmak için gönderilen mesajlar taziye ifadesidir. Sevdiğiniz için bir "yanındayım" resmi çizmekle ilgili. Acıyı en içten ve içtenlikle, kafanızın içinde söylemeden ve mutlaka bir hediye ile paylaşmak demektir. Bunlar internet yerine üzüntünüzü paylaşabileceğiniz özgün cümleler olmalıdır. Konuşma özetini inceleyerek ve en kısa sürede orada olacaklarını bildirerek karşınızdaki kişinin zamanını almadan konuşmayı sonlandırabilirsiniz. Dilerseniz görüntülü sohbet yoluyla da karşı tarafa üzüntünüzü iletebilirsiniz. Resim, bir mesajdan çok duyguları ifade etmenin bir yoludur.

İnsana kendini iyi hissettirebilecek yazılar olan taziye yazılarının bir takım kuralları ve iyi niyeti olması gerekir. Aşağıdaki mesajları gönderebilirsiniz:

Allah mekânını cennet etsin, çok iyi bir insandı (adını kullanıyor).

Ailesine başsağlığı diliyorum, mekânları cennet olsun.

Merhumun yakınlarına başsağlığı, kederli ailesine başsağlığı dileriz...

Hayırları günahlarını örtsün, mekânı cennet olsun.

Merhumeye Allah'tan rahmet, size sabırlar versin. Başım sağ olsun, geride kalanlara Allah uzun ömürler versin.

Hayattan ayrılıp ölümü selamlayan ruhlar için birlikte dua edelim, mekânları cennet olsun, hepimize başsağlığı dileriz...

Bu hüzünlü günde yanınızda olmak isteriz, bilin ki kalbimiz sizinle bedenlerimiz orada olmasa da. Başınız Sağ olsun...

Yüreğinizdeki üzüntüyü paylaşarak en derin üzüntümü ifade etmek istiyorum. Geride kalanlara uzun ömürler dilerim.

Değerli dostumuzu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Allah geride bıraktıklarına sabırlar versin, mekânını cennet eylesin.

Değerli arkadaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. En kısa sürede yanınızda olacağız.

Mutluluğu paylaştığımız en güzel günlerde yanınızdaydık ama bugün hüzünlü gününüzde olamayız. Allah sabır versin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.