Plastik Cerrahi Fiyatlarına Neler Etki Eder? Fiyatlar neye göre değişiyor?

Plastik Cerrahi Fiyatlarına Neler Etki Eder? Fiyatlar neye göre değişiyor?

Plastik cerrahi operasyonu yaptırmak isteyenlerin sıkça sorduğu soruların başında elbette fiyatlar geliyor? Pekiyi plastik cerrahi fiyatlarını neler etkiliyor? Fiyatlar hangi etkenlere göre belirleniyor? Merak ettikleriniz hakkında, Clinic Away'in Kurucusu Meltem Kandemir bilgiler veriyor.

Plastik cerrahi işlemi genel olarak vücut kısmının belirli kısımlarını veya fiziki görünümü yeniden yapılandırmak, iyileştirmek veya değiştirmek için yapılan her türlü ameliyatı ifade eder. Plastik cerrahın işlevselliğini kaybetmiş vücut uzuvlarını ve dokularını yeniden canlandırma işlevi olmasına sebebiyle estetik cerrahi benzerlik göstermektedir. Estetik cerrahi biraz daha işin kozmetik yanına odaklanarak, vücudun olumsuz yönlerini iyileştirmeyi hedefler. Hasta plastik cerrahi ameliyatı olmayı düşünüyorsa estetik cerrahi yöntemlerinden de yararlanmalıdır.

Birçok bölümü kapsayan plastik cerrahi operasyonların fiyatları da merak konusu olmaktadır. Ameliyat fiyatları tercih, yöntem ve seçime göre değişmektedir. Operasyon çeşitleri farklı olmakla birlikte her operasyonun fiyatları farklılık göstermektedir. Yapılan ameliyatlarda dikkat edilen hususlar mevcut olmaktadır. Birden fazla ameliyat olup olmamasına, beraberinde silikon veya implant kullanılıp kullanılmamasına, ameliyatta kullanılan malzemelerin çeşitliliğine ve fiyatına, hastanın tercihine, anestezi tipini göre daha birçok çeşitli şekillerde plastik cerrahi fiyatları değişiklik gösterir. Bu uygulamalarda fiyatların oranını değişmesi çok normaldir.

Plastik cerrahi fiyatlarında birçok farklı ameliyat olduğunu vurguladık. Ameliyatlar şu şekilde sıralanabilir;

Rinoplasti.

Liposuction ( Yağ alma ameliyatı ).

Blefaroplasti ( Göz kapaklarının estetik ameliyatı ).

Kaş aldırma ameliyatı.

Yüz germe.

Yüze ve dudağa yağ enjeksiyonu.

Memede estetik operasyonlar.

Karın germe.

Türkiye de yukarıda belirtilen tüm ameliyat çeşitleri farklı nedenlerden dolayı fiyat konusunda farklılık göstermektedir.

Plastik cerrahi fiyatları günümüzde de fazlaca tartışılmaktadır. Şehirlerin fazla ve büyük olması, yaşam standartları, insanların ameliyatlara ihtiyaç duyması fiyatlarda önemli rol oynamaktadır. Öncelikle doktordan dolayı fiyatlar artmaktadır. Ameliyat olmak istediğiniz yerin doktoru tecrübeli, işinde uzman ve işine saygılı olmalıdır. Etrafımızda az bulunan bu doktorların da fiyatları tabii olarak fazla olmaktadır. Doktor hekimin aldığı eğitim ve yılların tecrübesi de farklı olmasından ötürü istediği fiyat bunlara göre paralellik gösterecektir. Doktorun sunacağı hizmet, yaptığı ameliyat ve ameliyatın sonucuna göre birçok faktör farklılık gösterir, bu yüzdendir ki doktorlar fiyat belirlenmesinde önemli rol oynarlar. Plastik cerrahi ameliyatların süreleri de farklılık göstermektedir. Ameliyat bazen birleşik şekilde tek ameliyat biçiminde yapılabilmektedir. Bu olayda normal olarak ameliyat süresini ve ameliyatın zorluğunu etkilemektedir. Takdir edilmeli ki fiyatta buna göre değişiklik göstermektedir. Ameliyat sonrasında hastanın durumuna göre doktor tarafından hastanede yatış süresi belirlenir. Hasta birçok ameliyatı birden geçirmişse yatış süresi uzar. Yatış süresinin uzaması hastaya maliyet olarak geri dönmektedir.

Ameliyatta her operasyon için farklı ve özgün tek kullanımlık malzemeler mevcuttur. Malzemeler hastanın tercihine ve doktorun önerisine göre değişiklik gösterebilmektedir. Malzemeler farklı yapı ve türden olduğu için fiyat konusunda da değişiklik arz edebilmektedir. Hasta kendi uygun maliyetine göre malzeme tercihi yapmalıdır. Ameliyat sonrasında hastanın yatış esnasında, hastanın ameliyatı tam ve eksiksiz olarak tamamlayabilmesi için bazen ameliyat içerisinde ama çoğu zaman yatış esnasında hastaya korseler, bandajlar ve pansuman gibi ek takviyeler yapılabilmektedir. Burada ki amaç hastanın ameliyatı başarılı ve noksansız geçebilmesidir. Yapılan ek takviyeler hastanın önerisine ve belirtmesine göre değişiklik göstermektedir. Doktor tavsiyeyi ile yapılan ek takviyeler için de bütçeye ek olarak eklenmektedir. En son konu ise hastanenin verdiği hizmettir. Hastane bazı durumlarda hastayla ilgilenecek özel hemşireler ve doktorlar tahsil edebilir. Hastanın kusursuz bir süreç geçirebilmesi için de çeşitli imkanları ile hastaya destek sağlar. Hastaya sağlanan konfor, rahatlık ve geniş perspektifte görülen farklılık hastanın masraflarına yansımaktadır. Bu çoğu hastane için geçerli olmakla birlikte her hastanenin masraf oranı farklı olmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.