Online Psikolog Hizmeti

Online Psikolog Hizmeti

Online psikolog hizmeti son derece güvenilir bir hizmettir.  Online psikolog sayesinde insanlar tedavi olabiliyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte telefon, bilgisayar, tablet aracılığıyla anında terapiye başlama imkanı meydana geldi. Bu yüzden online psikolog kelimesi de oldukça popüler bir hale aldı. 

Psikolojik destek aslında en temel ihtiyaçlarından bir tanesi olarak bilinmektedir. Bu nedenden dolayı online terapi ve online psikolojik danışmanlık gittikçe daha fazla tercih edilmeye başlandı. Online psikolog psikoloji lisans mezunları meslek hayatlarında psikolog olarak devam edebilmektedirler. Ve çevrimiçi terapi desteği ile önemli sağlık sorunlarına çözüm bulabilmektedirler.

Çevrimiçi terapi uygun zaman dilimlerinde uygulanabilir. Alınan hizmet online terapi hizmetidir. Desteği veren kişi ise psikologdur. Bu yüzden online psikolog cümlesi aslında uygun bir ifadeyi barındırmamaktadır. 

Online Psikolog Ne Sorar?

Online psikolog hizmeti evden çıkamayan ve sürekli olarak çalışan bireyler için verilen bir hizmettir. Online terapi ile hastalara düzenli bir şekilde seanslar düzenleniyor.

Psikolog, psikolojik danışman sizi seansa getiren asıl konuyu belirlemeye çalışmaktadır. Bu sebepten dolayı ilk seansta konuşan aslında sizler olursunuz. Terapide ilk oturumda online psikolog sizin kendinizi tanıtmanızı, kendi hakkınızda bilgiler vermenizi ister. Bugüne kadar neler yaptınız, nerelerde çalıştığınız nerede yaşadığınız, ne işle meşgul olduğunuz gibi kendinizi tanıtan cümlelerle size sorular yöneltir. Ardından psikolog psikolojik danışman kendisine sizleri tanıtır. Terapi yanında nelerin olacağına dair sizlere kısa bir bilgi verir. Onam formu sunar bu noktada gizlilik oldukça önemlidir.

Psikolog İle Online Terapi

Çevrimiçi terapi sayesinde online bir şekilde evden çıkmadan tedavi olunabilir. Terapide nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi temel soruların ve cevapların bulunduğu sorunları sizinle paylaşır. Daha sonra ise sizi buraya getiren sebebin ne olduğunu sorar. Bu soru ile birlikte online terapi görüşmeleri başlar. Böylece psikolog hem de psikolojik danışman terapide nelerin konuşulacağına dair genel bir tablo oluşturmaya başlar. Bu aşamada tabloyu oluşturan asıl kişi sizlersinizdir. Anlattığınız öykü ile  yavaş yavaş tablonun içine doldurmaya çalışan kişi ise psikologdur. Online psikolog hizmeti ile birlikte kaliteli ve güvenilir bir terapi alabilirsiniz.  Psikolojik danışman ise anlattığını hikayeye dikkat çeken yerlerin altını çizerek size daha kolay yardım etmeye çalışır. 

 Online Psikolog Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? 

Online psikolog hizmeti kolay bir şekilde sunulan hizmetlerden bir tanesidir. Online terapist sayesinde hastalar tedavi edilebiliyor. Destek almak istediğiniz konu ve sorunun çerçevesini oluşturmanız gerekmektedir. Bunları maddeler halinde sıralamak gerekirse uzmanlık alanları, mezuniyet durumu, tecrübesi, yüksek lisans ve doktora durumu takip ettiği ve kurumsal yaklaşımlar süpervizyon süreci, ön görüşme gibi noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Tabii ki bütün bunlar önemlidir. Ancak asıl önemli olan konu ise psikolog ya da  psikolojik danışma ile kurulacak güven esastır. Bu durumda biz terapötik ilişki diyoruz. Terapötik ilişki danışan ile psikolog arasında kurulan gizli bir bağdır.

 Online psikolog hizmeti uzman olan kişiler tarafından verilen hizmetlerden bir tanesidir.  Bu bağ kadar kuvvetli olursa olsun danışan kendini daha iyi ve rahat hisseder. Karşınızdaki kişiye koşulsuz bir şekilde güvenirsiniz çözüme daha kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Çünkü güven en temel konu olarak bilinmektedir. Güvenin oluşabilmesi için birkaç seansın devam edebilmesi gerekmektedir. Online psikologlar sayesinde evden çıkmadan seanslara düzenli bir şekilde katılarak kısa bir süre içerisinde tedavi olabilirsiniz. Seanslar sizin iyileşme durumunuza göre biraz daha uzun ya da kısa sürebilir. Düzenli bir şekilde katılım sağlamanız gerekiyor.

 

Online Psikolog

Online Psikolog hizmeti sayesinde hastalar hastaneye gitmeden online bir şekilde tedavi edilebiliyorlar. Sesli, videolu görüşme yapabilmeniz mümkündür. Online psikolog desteği günümüz koşulları altında anlık mesaj ya da videolu görüşme şeklinde de gerçekleşebiliyor. Danışan tarafından interaktif bir şekilde sağlanan bu hizmeti en iyi deneyime sahip doktorlar tarafından güvenli platformlar kurulmuş bir şekilde size özel hizmetler verilebilmektedir. Burada bireysel olarak danışanlar evli, çocuklu, birer aile sahibi Ebeveynler olabilirler. Bunun yanı sıra erken yaşta ya da çocuk yaşta, genç yaşta olan bireylerin profesyonel bir şekilde destek alabilmeleri de mümkündür. Çocuk yaşta olan bireylerin online terapi alabilmeleri için ailelerinden onay almaları gerekmektedir. Onay ile birlikte 7/24 saatler aralığında terapilerde ve seanslara katılma bir durum söz konusu olabilir. 

Online Psikolog Ne İş Yapar?

Online psikolog hizmeti ile birlikte sağlıklı ve güvenli hizmet almanız söz konusudur. Online psikolog kavramına son senelerde fazlaca rastlamaktayız. Online psikolog denilen kişiler üniversitelerin psikoloji bölümünden mezun olarak lisanslı bir şekilde psikolojik problemleri çözebilen bu şekilde destek verebilen Devlet hastanelerinde ya da özel kuruluşlarda çalışabilen kişilere verilen isimlerdir. Başında yer alan olmayan kelimesi dillere çeşitli şekillerde düşünmeye sevk etmenize olanak sağlar. Çünkü kişiler aslında yüz yüze olarak destek sunan Psikologlar ile aynı eğitimi almış olan uzman kişilerdir.

Kaynak:https://www.cevrimiciterapi.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.