TOEFL Sınavına Girme Yeterliği

TOEFL Sınavına Girme Yeterliği

Dünya çapında en güvenilir dil yeterliliği ölçme sınavlarından olan TOEFL sınavları; Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere ve Avustralya’nın da arasında bulunduğu 160’tan fazla ülkede geçerlidir. ETS (Educational Testing Service) tarafından düzenlenen TOEFL, yabancı dil olarak İngilizce yeterliliği ölçen ve dünya çapında standardize eden bir sistemle çalışır. Akademik ve günlük düzeylerde İngilizce yeterliliğini ispatlamak için kullanılan TOEFL, ana dili İngilizce olmayan herkesin katılabileceği ve seviyesini tespit edebileceği bir sınavdır.

TOEFL Sınavına Kim Katılabilir?

Birçok sektörde ve alanda İngilizce yeterliliğini ispatlamak adına tercih edilen TOEFL, yabancı dil olarak İngilizce seviyesinin tespit edilmesini ve standardize edilmesini sağlar. Ana dili İngilizce olmayan herkesin seviyesini tespit etmek için kullanabileceği TOEFL, internet üzerinden veya sınav merkezlerinde gerçekleştirilebilir. İngilizce seviyesini ölçmeye veya İngilizce yeterliliğini belgelemeye yarayan TOEFL sınavlarına genellikle;

Yurt içi veya yurt dışı lisans ve lisansüstü eğitim başvurusu yapacaklar,

İş başvurusu veya İngilizce yeterlilik belgesi ibrazı yapacaklar,

İngilizce öğrenim programlarına katılacaklar,

Burs ve sertifika başvurusu yapacaklar,

Vize başvurusu yapacaklar,

İngilizce yeterlilik seviyesini tespit etmek isteyenler katılır.

TOEFL iBT ve TOEFL Essentials

Hem akademik hem de günlük düzeyde İngilizce yeterliliğini ölçen TOEFL sınavları; TOEFL iBT, TOEFL iBT Home Edition veya TOEFL Essentials olarak üç farklı şekilde tercih edilebilir. TOEFL iBT, akademik düzeyde İngilizce yeterliliği ölçen bir sınavdır ve Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’nin de dahil olduğu 160’tan fazla ülkede 11.500’den fazla üniversitede geçerlidir.

TOEFL iBT senede 50 kereden fazla gerçekleşir. Test merkezlerinde gerçekleştirilen bu sınavın muadili olan TOEFL iBT Home Edition’a ise kişisel bilgisayardan gözetmen eşliğinde katılınabilir. Bu sınavlardan farklı olan TOEFL Essentials, günlük ve akademik düzeylerde İngilizce yeterliliği ölçer. Yaklaşık bir buçuk saat süren TOEFL Essentials, adayların kendilerini daha doğal ve rahat şekilde ifade edebilmesini amaçlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.