Vergi Avukatı Nedir Ve Hangi Davalara Bakar?

Vergi Avukatı Nedir Ve Hangi Davalara Bakar?

Ankara avukat taraflar arasında hukuki ilişkilerin düzenlenmesine, uyuşmazlıkların hukuka uygun biçimde çözülmesine yönelik tarafı temsilen görev yapmaktadır. Bu kapsam oldukça geniş olup vergi hukuku da bu alana girmektedir.

Vergi avukatları bu alanda uzmanlaşmış olan avukatlardır. Bunun üzerine tecrübeli oldukları için rolleri oldukça fazladır. Gerçek ya da tüzel şahısların, vergi hukuku kurallarına dair hukuka aykırılık iddialarından, bireysel vergilendirme işlemlerinden meydana gelen her türlü uyuşmazlığa bakmaktadır.

Bunların sürecini takip ederek müvekkillerine Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun şekilde hukuki çözümler sunmaktadır. Vergi avukatı olarak uzman yardım almak istiyorsanız Genç Hukuk ile iletişime geçebilirsiniz.

Vergi Avukatı Nedir?

Vergi avukatı bu alana dair geniş bir hizmet vermektedir. Görev alanları oldukça geniş bazı başlıklar aşağıda olduğu gibidir;

Vergi mükellef ve sorumlularının, vergilendirme işlemlerinde çıkabileceği uyuşmazlıklar

Devletin vergilendirme işleminin dayanağı olan kanun ya da düzenleyici işlemlerinin, hukuka aykırı şekilde yapılması halinde meydana gelebilecek uyuşmazlar

Vergi hukukuna yönelik danışmanlık

Ancak bunlar ile sınırlı olmadan kaçakçılık suçu, hesap ya da muhasebe hilesi yapma, çift defter tutma, ihtiyati haciz, vergilendirme haftaları gibi alanlara da Ankara avukat bakmaktadır.

Vergi Avukatı Ücretleri Ne Kadar?

Avukatlık hizmetlerinde alınan asgari ücretler, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirlenmektedir. Ancak bunlar alt sınır olup altına inilememektedir. Dolayısıyla vergi avukatı fiyatı, hukuk bürosu ile müvekkil arasında yapılan sözleşme sonucunda belirlenmektedir.

Eğer vergi avukatına gereksiniminiz varsa Genç Hukuk Bürosu size alanında deneyimli bir şekilde yardım etmektedir. Daha önce alınmış olan emsal kararları ve ilgili detayları inceleyerek, en iyi sonuçları almanıza yardımcı olmaktadır.

Bunun yanı sıra dosya yönetiminden dava takibine kadar tüm süreci ayrıntılı olarak takip etmekte, sizi de konu hakkında bilgilendirmektedir. Vergi hukukundan meydana gelen uyuşmazlıklarda, avukat tutmak zorunlu değildir.

Ancak dava sürecinin hukuka uygun adımların atılması, vergi hukukunun bilinmesi gerekir. Aksi durumda istenen sonuçlar alınamayabilir. Konu üzerinde tecrübeli vergi avukatı ile daha doğru adımlar atabilir, süreci de kısaltarak hızlı çözümler alabilirsiniz.

Ankara Vergi Avukatı

Ankara vergi avukatı bu kapsama giren her dava veya işlem ile ilgili hukuki uyuşmazlıklar ile ilgilenmektedir. Bu çerçevede şu gibi başlıklara dair müvekkillere hukuki çözümler sunulmaktadır;

Vergi itiraz kararları

Vergi iptal kararları

İdari yaptırımlara dair davalar

Vergi suçlarına yönelik davaları

Vergi hukuku mevzuatı davaları

Gümrük kanunu davaları

Vergi usul kanunu davaları

Bunların yanı sıra Ankara avukat vergi suçu oluşturan bir durumda, vergi cezasını kaldırabilecek hukuki bir sebep bulunuyorsa bunu mahkemeye de taşımaktadır. Böylece iptali için müracaat yapılabilir. Lakin söz konusu bir sebep bulunmuyorsa, müvekkilin idare ile uzlaşmasına yardım edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.