Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital Pazarlama, müşterilere ulaşmak ve web siteleri, sosyal medya, arama motorları, mobil uygulamalar, e-posta, metin dahil olmak üzere markaları, ürünleri ve hizmetleri tanıtmak için dijital medyayı kullanan tüm pazarlama çabalarını ifade eder.

Dijital pazarlamanın hedefleri de aynı derecede çeşitli olabilir. Marka veya kurumsal kimlik oluşturma, müşteriye ulaşma, bilgi kampanyaları, kullanıcı katılımını artırma, tarayıcıları alışveriş yapanlara dönüştürme, geliri artırma vb.

Dijital pazarlamada SEO ve Google ADS (Adwords) çok önemli bir yere sahiptir.

Dijital Pazarlama Örnekleri

Dijital pazarlamanın bazı örnekleri aşağıdadır.

Web Site

Web siteleri dijital pazarlama için sıfır noktasıdır. Hem kendi kurumsal siteniz hem de başkalarının siteleri - reklam vermek için sonsuz bir dizi yer sunar. Bunlara Facebook ve Instagram'daki sponsorlu gönderiler, Google reklamları, başlık reklamları ve ücretli reklamları kabul eden diğer tüm sosyal kanallar dahildir.

E- Posta Pazarlama

E-posta pazarlaması, şirketler tarafından daha yüksek katılımı teşvik etmek için mevcut müşterilere ulaşmak ve ayrıca potansiyel müşterilere onları topluluğunuza katılmaya ikna etmek için ulaşmak için kullanılır. Kapsamlı bir e-posta pazarlama stratejisi oluşturmak, bir kitleyi meşgul etmenin ve markanızı akılda tutmanın mükemmel bir düşük maliyetli yoludur.

Sosyal Medya Pazarlamacılığı

Kullanıcıları tüm sosyal platformlarda meşgul etmek, artık kullanıcıların markalarla doğrudan etkileşim kurmasının önemli bir yoludur. Bu, reklamların ücretli olarak yerleştirilmesini değil, markanın kendi Twitter akışında, Instagram, Facebook, Pinterest, Quora, LinkedIn veya TikTok'ta göründüğü şekliyle yerel orijinal içeriği ifade eder - bir markanın hedef kitleye bağlanabileceği tüm yerler, vitrin ürünleri ve ağızdan ağıza iletişimi teşvik edin.

SEO vs SEM

Bu tür arama pazarlaması, içeriğinizi potansiyel izleyicilerin, özellikle de çevrimiçi arama yapanların önüne çıkarmanın ilk suç satırını temsil eder. Birlikte, içeriğinizin birinin arama sonuçlarının ilk birkaç sayfasında yer alma olasılığını artırmak için Google gibi arama motorlarından yararlanma sürecini temsil ederler. İçerik pazarlamasının bu son, çok önemli bileşeni, blog yayınlarınızın ve diğer yazılı varlıklarınızın Google'daki sıralamanızı etkili bir şekilde iyileştirmesini sağlar, böylece yeni müşteriler çekebilir ve onları eğitebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.