Tel Aviv Vizesi 2022 Şartları

Tel Aviv Vizesi 2022 Şartları

Tel Aviv, Türkiye’nin güneyinde bulunan İsrail’in başkentidir. Tel Aviv Akdeniz’e kıyısı olan bir şehir olmasıyla dikkat çekmektedir. Tel Aviv'e gitmek isteyen kişiler seyahat amacına ve süresine göre gerekli İsrail vizesini alarak seyahat edebilir. 

Türkiye'den yapılan İsrail vize başvurusu için tüm süreçte danışmanlık hizmeti sunan yetkili vize merkezi Vizem.net’in uzmanlarından Tel Aviv vize işlemleri ve süreci hakkında bilinmesi gerekenleri öğrendik.

Daha fazla bilgi: 0850 241 1868

Tel Aviv Vize İstiyor Mu?

Tel Aviv, ülkeye seyahat edecek kişilerden pasaport türüne ve seyahat süresine bağlı olarak vize istemektedir. Umuma mahsus yani bordo pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Tel Aviv seyahatlerinde vizeye tabidir. Diplomatik (siyah) pasaporta, hizmet (gri) pasaportuna ve hususi (yeşil) pasaporta sahip vatandaşlar 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde yapacakları İsrail seyahatlerinde vizeden muaftır. 

Tel Aviv Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tel Aviv Vize başvurusu Türkiye’de bulunan İsrail Tel Aviv Büyükelçiliği ya da İsrail Başkonsolosluğuna yapılabilir. Tel Aviv vize başvuru yapmak için başvuru formu, pasaport, seyahat sağlık sigortası ve seyahat rezervasyonları gibi gerekli vize belgelerinin hazırlanması gereklidir.

Vize randevusunun alınmasının ardından hazırlanan belgeler ile randevu tarihinde ilgili temsilciliğe gidilerek evraklar teslim edilmeli, mülakata katılınmalı ve vize ücreti ödenmelidir.

Tüm işlemler yapıldığında başvuru başarıyla tamamlanacaktır. Tel Aviv vize başvurusu şahsen yapılmak zorunda değildir; vize randevusuna başvuru sahibi tarafından yetkilendirilmiş bir kişi giderek başvuruyu tamamlayabilir. 

Vizem.net danışmanlık hizmeti aracılığı ile yapılan Tel Aviv vize başvurularında, başvuru sahiplerinin gerekli vize belgelerini İstanbul merkez ofisine göndermeleri halinde dış temsilciliğe gitmeleri gerekmeden vize başvuruları tamamlanabilmektedir.

Tel Aviv Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Tel Aviv vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir. 

Pasaport: Seyahat tarihinden sonra en az bir sene daha geçerliliği olmalıdır.

İsrail vize başvuru formu: Doğru beyanlarla ve eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olmalıdır.

Fotoğraf: 5 cm genişliğinde, 5 cm uzunluğunda ve bir yıldan eski olmayan biyometrik fotoğraf gereklidir.

Seyahat rezervasyonları: İsrail’de konaklama durumunu gösteren kalınacak otel rezervasyonu veya evinde kalınacak kişiden bir davet mektubu ile ulaşıma dair uçak bileti veya rezervasyonunun sunulması gereklidir. 

Banka hesap özeti: Geçmiş 6 aya ait banka onaylı banka hesap dökümünün beyan edilmesi gereklidir. 

Taşınmazlara ait belgeler: Başvuru sahibi varsa taşınmazlarının tapu belgelerinin veya araç ruhsatlarının bir kopyasını sunmalıdır.

Nüfus kayıt örneği: Vatandaşı olunan ülkeden alınmış nüfus belgesi gereklidir. Türk vatandaşları e-devlet üzerinden tam vukuatlı nüfus kayıt örneği alarak sunabilir.

İsrail seyahat sağlık sigortası: COVID-19 teminatlı yurt dışı seyahat sağlık sigortasının yaptırılması gereklidir.

COVID-19 aşı sertifikası: COVID-19 aşısı olunduğunu gösteren aşı sertifikası gereklidir. 

Tel Aviv seyahati için gerekli vize evrakları, başvuru sahibinin kişisel koşullarına ve çalışma durumuna göre farklılık gösterebilmektedir.

Tel Aviv İçin İsrail Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Tel Aviv için İsrail vize başvuru formu siyah veya mavi kalem kullanılarak el ile veya bilgisayar ortamında doldurulabilir. İsrail vize başvuru formu İngilizce veya Türkçe olarak doldurulabilir. Formda istenilen bilgiler eksiksiz ve doğru beyanlarla doldurulmalı ve karalama yapılmamalıdır.

Seyahat amacına göre gerekli kısım işaretlenmeli ve formun en sonuna tarih ile birlikte imza atılmalıdır. İsrail vize başvuru formuna atılan imza ile pasaport üzerinde kayıtlı olan imza eşleşmelidir.

Tel Aviv vize başvuru formu aşağıda verilmiştir.

 

Tel Aviv Vizesi İçin Sağlık Sigortası Zorunlu Mudur?

Evet, Tel Aviv vizesi için sağlık sigortası zorunludur. İsrail seyahati yapacak kişilerin COVID-19 teminatlı yurt dışı seyahat sağlık sigortası yapmaları gerekmektedir.

Vizem.net danışmanlığı aracılığı ile başvurulacak Tel Aviv vizelerinde seyahat sağlık sigortası 2022 yılı için en uygun fiyat garantisi ile yaptırılmaktadır.

Güncel fiyatlar için: 0850 241 1868 

Tel Aviv İçin Vize Randevusu Nereden Alınır?

Tel Aviv için vize randevusu alma yolları vize başvurusunun yapılacağı dış temsilciliğe göre değişiklik göstermektedir.

İstanbul’dan yapılacak vize başvuruları için https://consularappointment.mfa.gov.il/schedulingsite/?unitId=1011&language=en-US adresinden online İsrail Büyükelçiliği randevusu oluşturulabilmektedir. Ankara’dan yapılacak vize başvuruları için [email protected] e-posta adresine mail atılarak İsrail Konsolosluğu vize randevu işlemi yapılabilmektedir. 

Tel Aviv Vizesi İçin Mülakat Nasıl Yapılır?

Tel Aviv vizesi için mülakat konsolosluğun talebi üzerine vize randevusu tarihinde başvuru sırasında yapılmaktadır. İsrail vize mülakatı sırasında konsolosluk çalışanı, başvuru sahibine işi, yaşı, seyahat amacı, medeni durumu ve seyahat süresi ile ilgili kişisel sorular sormaktadır. Bazı durumlarda konsolosluk çalışanı aynı soruları bir kaç defa tekrarlayarak başvuru sahibinin tutarlılığını ölçmektedir. Tutarlı olabilmek için mülakat sırasında verilen cevapların teslim edilen evraklar ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuru sahibinin isteğine göre mülakat İngilizce veya Türkçe yapılabilmektedir. 

Tel Aviv Vize Ücreti Ne Kadardır?

Tel Aviv vize ücreti, başvuru sahibinin seyahat amacı ve uyruğuna göre değişiklik göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nden yapılan başvurularda Tel Aviv’e eğitim amaçlı giden öğrenciler dışındaki başvuranlardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Sadece Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu kişiler ve eğitim amaçlı seyahat eden kişiler vize ücretine tabidir.

2022 yılında B/2 vizesi olarak adlandırılan turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti ve dil okulu seyahatleri için İsrail vizesi alacak Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu kişiler için belirlenmiş vize ücreti 27 Amerikan dolarıdır. 

Tel Aviv Vizesi Kaç Günde Çıkar? 

Tel Aviv vizesi başvuru yapıldıktan sonraki 7 ila 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. 

Tel Aviv'e Girişte Uygulanan Covid-19 Önemleri Nelerdir?

Tel Aviv'e girişte uygulanan COVID-19 önemleri azaltılmıştır. 20 gün içerisinde başka bir ülkeye gitmemiş kişiler için İsrail’e girerken herhangi bir karantina veya COVID-19 testi gerekliliği bulunmamaktadır. Seyahat sağlık sigortasında COVID-19 teminatı bulunan kişiler sadece İsrail Giriş Formu olarak adlandırılan formu seyahatlerinden önceki 10 gün içerisinde doldurmalı ve uçuştan hem önce hem de sonra ibraz etmelidir. Aşı kartı veya test sonucu ibrazı zorunlu değildir.

Tel Aviv'e Ne Zaman Gidilmelidir?

Tel Aviv'e gidilecek en güzel aylar nisan, mayıs, haziran, eylül ve ekim aylarıdır. Yazın sonları ve bahar ayları hem kış ayındaki bol yağmurlu Tel Aviv hava durumu dışında kalmasıyla hem de temmuz ve ağustos aylarının nem ve sıcaklığından uzak olmasıyla tercih edilmektedir.

Tel Aviv'de Görülmesi Gereken Yerler Nerelerdir?

Tel Aviv'de görülmesi gereken yerler listelenmiştir. 

Eski Yafa

Beyaz Kent

Neve Tzedek

Bialik Evleri

Eretz İsrail Müzesi

Beit Hatefutsoth

Netanya

Lod

Rothschild Bulvarı

Eski Liman Alanı Namal

Tel Aviv Sanat Müzesi

Tel Aviv kumsalları

Tel Aviv'de Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Tel Aviv'de yapılabilecek aktiviteler aşağıda listelenmiştir. 

Lut Gölü’nde yüzmek

Tel Aviv Sanat Müzesi’ni gezmek

İsrail Diaspora Müzesi’ni gezmek

Kudüs turu yapmak

Eski Yafa’da bisiklet turu yapmak

Carmel açık hava pazarında alışveriş yapmak

Negev Çölü turu yapmak

Petra & Jordan turu yapmak

Galilee turu yapmak

Masada turu yapmak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.