Esnaf Kefalet Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır? 2022 Yılı Başvuru Şartları Nelerdir?

Esnaf Kefalet Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır? 2022 Yılı Başvuru Şartları Nelerdir?

Esnaf kefalet Kooperatifi kredisi: Kooperatif ve Halkbank aracılığıyla ticari faaliyetlerde bulunan esnaflara destek olmak amacıyla Devlet Destekli olarak verilen düşük faizli kredileri esnaf kredisi türüdür. Bu krediler yıllık %9,5 faiz oranları ile kullandırılmakta olup, Halkbank aracılığıyla esnaflara kullandırılmaktadır.

Esnaf Kredisi Kimlere Verilir?

Ticari işletme sahiplerine özel düşük faiz oranları ile Esnaf odasına kayıt olan ve ticari işletmesi bu odaya yakın bölgede bir ticari faaliyette bulunan esnaflar ESKKK kredilerinden yararlanabilir. Başvurular doğrudan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine yapılmakta olup, Esnaflar başvuruda kefil istenmektedir. Krediden yararlanabilmek için esnafların kredi notlarının yüksek olması ve sicilin temiz olması gerekmektedir. Vergi borcu bulunan esnaflar kredilerden yararlanamazken, sicili temiz olan her esnaf başvuruda bulunarak aranan tüm şartları sağlamaları halinde Halkbank aracılığıyla sağlanan bu krediden kolaylıkla yararlanabilir.

Esnaf Kredisi Faiz Oranları Kaçtır?

Esnaf kefalet kredisi faiz oranları aylık %0,79, yıllık ise %9,5 faiz oranlıdır. Bu faizler diğer bankalara nazaran düşük olduğu için esnaflar TESKOMB ESKKK kredilerini tercih etmektedir. https://www.devletdestekli.com/esnaf-kefalet-kredi-hesaplama/ sayfasına giriş yaparak aylık taksitlerinizi hesaplayabilir ve ödeme planı oluşturabilirsiniz.

Esnaf Kefalet Kredisi Vadesi Ne Kadar?

Esnaf kredilerin vadesi en fazla 60 aydır. Esnaflar için en fazla 60 ay vadeli 3 ayda bir geri ödemeli olarak hesaplama yapılarak ödeme planı oluşturulur. 60 aya kadar 3 hatta isteyene 6 ayda 1 geri ödeme imkanı oluşturulabilir.

Esnaf Kredisi Üst Limiti Ne Kadar?

Kredi kullandırım üst limiti 350 bin liraya yükseltilmiştir. Bağlı bulunan ESKKK’nın risk grubuna göre azami 175.000 TL, 210.000 TL, 250.000 TL veya 350.000 TL limitlerle kullandırılır. Bu krediler esnafın talep ettiği limitlerde kullandırılırken, ödeme planı ise 3 ayda 1 ödemeli olarak oluşturularak, kredi çıkarılır. 3 ayda bir geri ödemeli 50 bin TL den başlayan 100 bin TR ve en üst limit olan 350 bin TL kadar kredilerin ödeme planı oluşturulması için hesaplamalar yapılır.

Esnaf Kefalet Kredisi Hesaplama Tablosu

200 bin lira limitli, 60 ay vadeli, aylık %0,79 faizli Esnaf kredisi için aşağıdaki gibi ödeme planı oluşturulur:

Kredi limiti: 200 bin lira

Faiz oranı: %0,79

Vade: 60 ay

Aylık geri ödeme: 13.083 TL

Masraflar: 9.600 TL

Toplam ele geçen nakit: 190.400 TL

Toplam geri ödeme: 261.677 TL

Esnaf Kredisi Almak için Gerekli Evraklar

Başvuru sahibine ait kimlik fotokopisi

3 Adet vesikalık resim.

İkametgah belgesi (1 Adet Asıl 2 Adet Fotokopi)

Vergi levhası fotokopisi

Esnaf Sicil Belgesi (Fotokopi)

Oda belgesi (1 Adet asıl 2 adet fotokopi)

İmza sirküleri (1 Adet asıl 2 adet fotokopi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.