LGS Örnek Sorular Neden Önemli?

LGS Örnek Sorular Neden Önemli?

Millî Eğitim Bakanlığı 2018 yılından itibaren uygulamaya başladığı LGS ile birlikte hem sınav sistemini hem de soru formatını değiştirdi. Bu değişimden kaynaklı ilk yıl uygulanan LGS’de genel olarak öğrenciler çok zorlandılar. Bu zorluk düzeyini hafifletmek ve soru yapısının daha hızlı kavranması adına Millî Eğitim Bakanlığı örnek sorular yayınlamaya başladı.

2019 yılının Ekim ayından itibaren düzenli olarak her ay örnek sorular yayınladı. Örnek soruların yayınlanması ile birlikte sınava hazırlanan öğrenciler soru kalıplarına daha hızlı alışmaya başladılar. Her yıl uygulanan LGS için örnek soruların yayınlaması sınavda başarı düzeyinde artış sağladı. Belli yıllarda örnek sorular ile paralel sorular soruldu. Bazen de örnek sorulardan bağımsız sorular soruldu. Ama genel olarak LGS hazırlık sürecinde öğrenciler için örnek sorular çok önemli bir alt yapı oluşturdu. Aynı zamanda LGS’de çıkmış sorularında belirli bir seviyede ilerlemesi öğrenciler için sınav yapısını oluşturmuş oldu. Bu yüzden sınava hazırlanan tüm öğrencilerimizin hem örnek soruları hem de çıkmış soruları çözmesi oldukça önemlidir.

Yayınlanan LGS Örnek Sorular şu an itibariyle toplamda 1440 soru sayısına ulaştı. Millî Eğitim Bakanlığı Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinden 10 soru, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizceden 5 soru yayınlamaktadır. Fakat yayınlanan sorular konularına göre paylaşılmaktadır. Örnek olarak ekim ayında yayınlanan sorular birinci üniteden sorular bulunmaktadır. Kasım ayında ise sürece ikinci ve üçüncü üniteler dahil olmaktadır. Bu yüzden öğrencilerin konularına göre örnek soruların ayarlanması zorluk oluşturmaktadır. Bunun için Çopur Hoca sitesi Matematik branşına ait örnek soruları konularına göre ayırt etmiştir. Matematiğe ait tüm konulardan yayınlanan örnek sorular ayrı ayrı düzenlenmiştir. Bu sayede öğrenciler örnek olarak üslü sayılar konusuna ait tüm örnek sorulara tek bir içerik üzerinden ulaşmaktadır. Öğrenciler okulda konuyu işledikten sonra kazanım ağırlıklı sorular çözmelidir. Kazanım soruları çözüldükten sonra yeni nesil sorulara geçişte ilk olarak örnek sorular çözülmelidir. Örnek sorular çözülerek yeni nesil soru kalıplarına öğrencilerin kademeli olarak alışması faydalı olacaktır.

Bunun yanı sıra yeni nesil soru kalıpları içeren soru bankaları da çözülmelidir. LGS hazırlık süreci içerisinde kaynak seçimi de oldukça önemlidir. Kaynakların belirlenmesi noktasında copurhoca.con sitesinde birçok kaynak incelemesi yapılmaktadır. O kaynaklar incelenerek kaynak alımı da gerçekleştirilebilir.

Daha fazla bilgi için: www.copurhoca.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.