Emek Külür İmplant Tedavisi Süreci

Emek Külür İmplant Tedavisi Süreci

Emek Külür implant tedavisinde, bilinen pek çok implant türü mevcuttur. Günümüzde en sık tercih edilen ve çoğu kişinin de bildiği implant, vida şeklinde olan implantlardır. Dış hekimi Emek Külür implant türleri için ise implantın yapılması gereken alanda, diş yapısı ve dokuya göre belirlenir. Ağız yapısı belirlendikten sonrasında uygulamaya başlanır. Bilinen bazı implant çeşitleri vardır bunlar;

Subperiostal İmplant

Endosseöz İmplant

Transosseöz İmplant

İntramukozal İmplant

Endodontik İmplant

Büyük azı dişlerin kaybedilmesi, dişsiz kalma durumu yaşanıyorsa, hastalarda takılıp çıkarılabilen bir bölümlü protez yerine birkaç implant üzerine, sabit durması için köprü yapılabilir. Çenede bulunan dişsiz kısımlarda, yapılan köprülerin ana gövdelerinin uzun olması sorun yaratabilir.

Dişsiz bölgeye uygulanacak bir veya birkaç implant ile uzun köprülerin desteğiyle beraber dayanıklılığı arttırılabilir. Tek bir dişin olmaması durumunda, kaybedilen dişin her iki kısmına yanındaki dişlerin boyutunu küçültmeye gerek kalmadan, eksik diş yerine tek bir implant yerleştirilerek, üzerine tek bir kaplama yöntemi yapılabilir.

İmplant Tedavisi Neden Yapılır?

İmplant çene kemiğine takılan ve protezlere destek olması için yapılan diş kökleridir. Eksik olan dişlerin yerine yapılan, uzun süreli ve yaşam boyu kullanılabilecek, bu yapay köklerin üzerine protez dişlerin yapılması, sabit veya hareketli çiğneme fonksiyonunu ve estetiğini kazanmasını sağlar. Hiç diş olmayan alt ve üst çenelerde, yüksek oranda kemik erimesi durumunda hastanın protezini kullanamadığı durumlar yaşanabilir.

İmplant tedavisi, diş kayıplarının veya meydana gelen travmaların sonucunda fizyolojik olarak oluşabilecek kemik erimeleri, çene kemiğinin seviyesinin ve hacminin azalmasına neden olabilmektedir. Bu sebeplerin ve durumların uygulanacak protezin işlevini tam bir şekilde yerine getirebilmesine engeldir. Bunun sonucunda, konuşma ve çiğneme sorunlarının çıkması kaçınılmaz olabilir.

İmplant Tedavisi Süresince Neler Yapılır?

Bazı bedensel rahatsızlıklar ve engeller sebebiyle implant yapılması sakıncalı olabilir. Söz konusu olan sorunların başında, kalp rahatsızlıkları, kan pıhtılaşması sorunu, romatizma hastalıkları, şeker hastalığı, (kontrol altında olmayan, düzenli seyretmediği durumlar) çenedeki kemik sisteminin uygun olmaması, anatomik olarak yetersiz ve riskli olması, hastanın psikolojik olarak cerrahi işlemlere karşı yatkın olmaması, (yüksek endişe, aşırı korku durumları) hastanın implant sonrasında ağız temizliğini yeterli olarak sağlayamadığı durumlarda bu sebeplerin arasında yer almaktadır.

İmplant tedavisi 18 yaşından büyük, yüz ve çene gelişimini tamamlamış bireylere yapılmaktadır. Tedavi öncesinde, çene yapısının implanta uygun şekilde olup olmadığı, çekilen röntgenlerle belirlenir. Şeker hastalarında tedavi yapılmadan önce, hastalığın düzene girmiş olması gerekmektedir. Kan sulandırıcı ilaç kullananlarda, tedaviden önce ilaçların kullanılmaması gerekmektedir.

İmplant Tedavisinin Aşamaları Nelerdir?

İlk etapta yapılması gereken, hastanın Muayenesi yapılarak genel sağlık ve diş kontrolleriyle değerlendirilmesidir. Eğer hastanın genel sağlık durumlarında implant sapılmasına elverişliyse, çekilecek özel bir röntgen ve hastanın dişlerinin son durumuna bakılarak hareket edilir. Kullanılacak implantın uzunluğu ve tipi, diş hekimi tarafından karar verilmektedir.

Muayene yapıldıktan sonra operasyon için implant yerleştirmesi lokal anestezi ile beraber gerçekleştirilir. İşlemin uygulanacağı alanda implantların sayısına bağlı olarak 30 ila 90 dakika arasında sürebilir. Operasyon sonrası iyileşme süresinde kemikle bütünleşmesi için belirli bir zaman geçmesi gerekir.

Bu süre ortalama 3- 6 ay arasında değişmektedir. Gereken durumlarda hastaya geçici bir protez yapılabilir. Belirli aralıklarla kontroller yapılır. Hastalar, uygulanan implantların üzerini çok yormayacak şekilde normal beslenmeyi sürdürebilir. İyileşme süresince implantı uygulayan hekimin belirli periyotlarda kontrol ederek ve gerek görürse röntgen isteyebilir. İmplantlar, genel olarak iki ayrı kısımdan oluşmaktadır.

Birinci parça, çene kemiğine yerleştirilen silindir modeldeki parçadır. Protez yapımı için kemik içindeki birinci parçayla beraber uygulanan abutment adı verilen ikinci kısım vardır. İyileşme süresi tamamlandıktan sonra, birinci parçanın etrafı tamamen sağlıklı kemikle beraber sarıldıktan sonrasında, üst yapı yerleştirilir. Eksik dişlerin yerine takılan implantlar hem sağlık açıdan hem de kozmetik yönden avantaj sunmaktadır.

Sınıflandırma : ŞİRKET İÇİ / Classification : INTERNAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.